REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Financial Times ponovno uvrstil ljubljansko Ekonomsko fakulteto med najboljše evropske poslovne šole

Financial Times ponovno uvrstil ljubljansko Ekonomsko fakulteto med najboljše evropske poslovne šoleUniverza

Ljubljanska Ekonomska fakulteta, ki se ponaša z najuglednejšimi akreditacijami poslovno ekonomskih šol na svetu, se je že drugo leto zapored uvrstila med najboljše poslovne šole v Evropi.

Lestvico, ki jo vsako leto naredi mednarodna poslovna revija Financial Times, zasedajo le tiste poslovne šole, ki imajo vsaj eno od dveh mednarodnih akreditacij, kot sta AACSB ali EQUIS, ter uvrstitev programa International Master in Business (IMB)  na lestvico najboljših poslovnih programov, ki jo prav tako oblikuje Financal Times.

Dr. Metka Tekavčič: Država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj pripoznala.

Ekonomska fakulteta je edina trojno akreditirana poslovno ekonomska šola v Sloveniji.

»Uvrstitev na lestvico Financial Times je priznanje Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter njenim profesorjem in sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo in prizadevanje za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja, vrhunskega raziskovanja in prenosa znanj. Je tudi priznanje našim diplomantom, da so med študijem pridobili znanje in kompetence, ki sledijo izzivom sodobnega poslovno-ekonomskega sveta in širšega družbenega okolja. Posebej pomembno je, da gre pri tem za zavezo Ekonomske fakultete, ki zahteva aktivno delovanje v okolju in pridobivanje neproračunskih sredstev, saj država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj pripoznala,« je ob pridobitvi pomembnega priznanja poudarila dr. Metka Tekavčič.

Po besedah prof. dr. Andreje Cirman, prodekanje za študijske zadeve, uvrstitev fakultete kaže, da Ekonomska fakulteta po kakovosti izstopa tako v Sloveniji kot tudi v širše.

Ekonomska fakulteta je edina trojno akreditirana poslovno ekonomska šola v Sloveniji.

»Glede na kriterije, ki jih Financial Times za razvrstitev uporablja, dokazujemo, da s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjamo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol. Uvrstitev fakultete na lestvico potrjuje uresničevanje naše vizije, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev,« poudarja dr. Andreja Cirman.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek