REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bojan Mehle: »Hudo je trpela pod komunizmom! Uboga ženščina«

Bojan Mehle: »Hudo je trpela pod komunizmom! Uboga ženščina«Jožica Svete, nekoč je zabavala Tita, danes Janšo. Vir: Twitter

Tudi Bojan Mehle se je na družbenih omrežij ozrl na političen nastop nekdanje pevke Jožice Svete, ki je 10. oktobra sredi Ljubljane na shodu desnice v organizaciji opozicijske SDS rohnela proti »glavnim stricem iz ozadja«.

Mehle je hudomušno spomnil na dejstvo, kako je »uboga ženščina hudo trpela pod komunizmom«.

Ob tem pa je predvajal video posnetek popevke pomenljivega naslova »Lažnivka«, ki jo je nekoč izvajala prav Jožica Svete, da bi vsi lahko na lastne oči videli, kako se ji je pod komunizmom v resnici godilo.

Ciril Brajer pa je nekoliko obrnil poziv Jožice Svete, da bi »morali z glavnim stricem iz ozadja narediti tako kot z Mussolinijem!« s sarkastično pripombo »zdaj pa nanjo toliko jeze, a je le izrazila mnenje, da bi princa teme kazalo obesiti za pete.«

Tako je Jožici Svete, nekdanji članici ansambla Avseniki in goreči podpornici Janeza Janše, tudi po omenjenem protestnem shodu, ki ga je desnica poimenovala »Rešimo Slovenijo«, uspelo izzvati številne odzive na socialnih omrežjih.

Jožica je v svoji pevski karieri nekoč rada zabavala vodjo komunistične Jugoslavije Josipa Broza Tita, v samostojni Sloveniji pa rada prepeva vodji SDS Janezu Janši ...

Publicist Boris Vasev je naposled sklenil razpravo na svetovnem spletu na temo Jožice Svete z opozorilom, da je »poziv na linč percipiranega političnega nasprotnika edina možna smer apokaliptičnega fantaziranja kot oblike političnega boja«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek