REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Robert De Niro: »Nobena oseba ni nad zakonom. Donald Trump je oviral pravico.«

Robert De Niro: »Nobena oseba ni nad zakonom. Donald Trump je oviral pravico.«Robert de Niro in Donald Trump

Zadnji (in prvi) javni nastop posebnega ameriškega preiskovalca Roberta Muellerja je res prinesel zapiranje njegovega urada in umik tožilca v zasebnost, toda hkrati je v ZDA, skorajda že povsem nepričakovano, znova odprl vprašanje »impeachmenta« oziroma ustavne obtožbe zoper predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Da Trump osebno ni imel ničesar z »vmešavanjem« Rusije v predsedniške volitve je danes seveda jasno.

Kljub zadnjemu lapsusu, ko je celo Trump priznal, da on sam »ni imel nič pri tem, da me je Rusija pomagala izvoliti«, kot je zapisal Trump in nato ta svoj tvit z lapsusom - dalo se je namreč razumeti, da priznava, da ga je Rusija res pomagala izvoliti, le da sam ni imel nič pri tem - tudi hitro zbrisal.

Seveda prepozno.

Robert de Niro in Donald Trump

Toda sedaj se je več kot 1000 nekdanjih tožilcev in drugih strokovnjakov poglobilo v 448 strani dolgo Muellerjevo poročilo in na tej podlagi zahtevajo pregon ameriškega predsednika.

Prvi, ki to zahteva pa je znani igralec Robert De Niro, ki trdi, da »nihče ni nad zakonom«. V poročilu je namreč res natančno opisano, kako je v kar 11- tih primerih Donald Trump oviral preiskovalce, kar je seveda očitna kršitev zakonodaje.

V kar 11- tih primerih je Donald Trump oviral preiskovalce, kar je seveda očitna kršitev zakonodaje.

Toda res je tudi, da je mogoče v ZDA predsednika mogoče odstaviti zgolj »politično« s procesom, kjer oba domova ameriškega »parlamenta« postaneta sodišče, ki odloča o predsednikovi usodi.

Ker demokrati nimajo večine v obeh in ker jih je strah, da bo Trump s pomočjo Tvitra in svojih privržencev nov napad nase obrnil sebi v prid, se vložitvi obtožnice še vedno upirajo.

Vendar v zadnjem času, kot trdijo nekateri komentatorji, narašča število tistih, ki menijo, da je potrebno narediti »to, kar je prav,« ne pa samo »kalkulirati.«

Tako pa so prepričani tudi v novi kampanji, ki se hitro širi po spletu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek