REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Saj ni res, pa je: v Moskvi so gasili - fontano

Saj ni res, pa je: v Moskvi so gasili - fontanoFontana Kamnita roža, Moskva. Vir: Sputnik

Morda se sliši kot slaba šala, toda ruski gasilci so bili dejansko pozvani, da naj pogasijo požar v eni od najlepših moskovskih fontan, ki je pred kratkim doživela popolno obnovo, ki je stala več milijonov dolarjev.

Na Facebooku so se pojavile fotografije dima, za katerega je videti, da prihaja iz fontane »Kamnita roža«.

Goreča fontana

Mestna uprava je nato pomirila javnost, češ da zadeva ni tako nevarna, kot je videti, saj naj bi požar nastal v kanalizaciji pod fontano, povezani z vodovodom, in da je vodnjak, zgrajen po idejni zasnovi iz ljudskih pripovedk, sedaj povsem varen.

Spletni komentatorji so se odzvali na ogenj s parafraziranjem ljudskega izreka: »Tisti, ki je rojen za ogenj, se ne bo nikoli potopil.«

Fontana je bila sicer zgrajena leta 1954 in je bila prva glasbena fontana, ki je bila kadarkoli zgrajena v Sovjetski zvezi. Zaradi obnove je bila skoraj leto dni zaprta.

Obnova, s katero so ji želeli povrniti nekdanji videz je stala 1,2 milijarde rubljev (18 milijonov dolarjev).

Spletni komentatorji so se odzvali na ogenj s parafraziranjem ljudskega izreka: »Tisti, ki je rojen za ogenj, se ne bo nikoli potopil.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek