REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Podobe zlobe: ISIS objavil fotografije teroristov, za katere trdi, da so izvedli pokole v Šrilanki

Podobe zlobe: ISIS objavil fotografije teroristov, za katere trdi, da so izvedli pokole v ŠrilankiSamomorislki džihadisti, ki so izvedli napade v Šrilanki, vir: Amaq

Islamska država, ki je prevzela odgovornost za bombne napade v Šrilanki, v katerih je bilo na velikonočno nedeljo ubitih najmanj 359 ljudi, je objavila fotografije domnevnih napadalcev, poroča britanski Metro.

Amaq, tiskovna agencija te teroristične organizacije, je ob fotografijah objavila tudi imena sedmih napadalcev in opisala, kateri od njih so sodelovali v napadu. To so Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara’a, Abu Muhammad in Abu Abdullah.

Agencija izpostavlja, da se je eden izmed njih spopadel s policijo in ubil tri policiste.

Na slikah se vidi tudi obraz Zahrana Hashima, ki so ga šrilanške oblasti opisale kot vodjo militantne skupine NTJ (Neshenel Tauvid Jamat).

Poleg fotografije so objavili tudi videoposnetek, ki prikazuje, kako moški s fotografije prisegajo na vernost kalifatu in voditelju Abu Bakru al-Baghdadiju ter kričijo »Alahu Akbar«.

Šrilanške oblasti so že prej sporočile, da je verjetno, da je napade organizirala mednarodna teroristična mreža.

Imam Hashim ima za seboj bogato zgodovino rasizma in islamske superiornosti.

Julija leta 2017 so šrilanški mediji poročali, da poteka sojenje voditeljem omenjene organizacije zaradi posnetka na katerem žalijo Budo in občutke budistične skupnosti v državi.

Toda Zahran ni odnehal - na YouTubu je objavil še več posnetkov s komentarji, ki so jih šrilanške oblasti štele za žaljive.

Oblasti v Colombu so davi sporočile, da se je število žrtev povečalo na 359. Pri napadih na cerkve in hotele v Šrilanki je bilo poškodovanih več kot 500 ljudi.

Hkrati ugotavljajo, da je bilo potrebno džihadistom najmanj sedem ali celo osem let načrtovanj, da bi izvedli tako usklajene in učinkovite napade.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek