REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Drugi Tir: »Lidija Glavina nikoli ni imela oblasti nad krmilom, bila je le lutka z naslovnic«

Drugi Tir: »Lidija Glavina nikoli ni imela oblasti nad krmilom, bila je le lutka z naslovnic«Lidija Glavina

Na novico v naslovu nekega časnika, da Lidija Glavina, predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), »s 1. aprilom zapušča krmilo«, se je oglasil uporabnik Twitterja, ki se je poimenoval Drugi Tir.

Glavina se je z nadzornim svetom dogovorila o sporazumnem predčasnem odhodu iz uprave holdinga. Na čelu SDH-ja je bila od julija 2016, ko je najprej kot nadzornica holdinga – v nadzorni svet jo je državni zbor imenoval spomladi 2015 – začasno prevzela vajeti upravljavca državnega premoženja, nato pa je februarja 2017 dobila tudi poln mandat.

Zdaj se je nenadoma odločila umakniti, njen mandat pa je sicer najbolj zaznamovala privatizacija NLB-ja, v njenem času pa je bil končan tudi zahteven postopek reševanja in prodaje koprskega Cimosa italijanski družbi TCH Cogeme oz. skladu Palladio Finanziaria.

Zanimivo je, da Glavina odhaja v sklepni fazi prodaje Abanke, kljub omembam, da bi utegnila na SDH-ju ostati prav zaradi sklepa te zgodbe.

Toda navadni državljani očitno ne verjamejo, da so bile njene odločitve ali ona sama – sploh pomembni za kakršen koli posel, ki se je ubadal s prodajo zadnjih kosov državne srebrnine.

Uporabnik Drugi Tir je uporabil besedilo slavnega srbskega benda »Riblja čorba«, da bi jo opisal, kot »Lutko z naslovnic« (v izvirniku: Lutka sa Naslovne Strane), torej žensko, ki bi vse storila prav vse, le da bi bila na naslovnicah.

Marjan Srebre pa je postregel z izpisom iz »seznama dejanskih lastnikov subjekta – Slovenski državni holding d.d.«, kjer je vpisano le eno ime. Ime Lidije Glavina.

Razpravo na svetovnem spletu je zaključil Drugi Tir z novico, da »pri prijavah na razpise za obnovo železniške infrastrukture (razpise pripravlja Direkcija za infrastrukturo oz.  zloglasni Topolko) obstajajo prepovedani kartelni dogovori med ponudniki oz izvajalci Kolektor, Riko, Pomgrad in GH @vladaRS @sarecmarjan @finance_si  @ABratusek @NMauhler«.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek