REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rosa: »Odletel je Prešiček, prišel je Zajc. Čakam še Medveda, Konja, Želvo in Srno, pa lahko naredimo basen @vladaRS«

Rosa: »Odletel je Prešiček, prišel je Zajc. Čakam še Medveda, Konja, Želvo in Srno, pa lahko naredimo basen @vladaRS«Cerar in Zajc, vir: Twitter

Kandidat SMC za novega okoljskega ministra je državni sekretar na ministrstvu Simon Zajc, je sporočil predsednik SMC-ja Miro Cerar. Poudaril je, da bo Zajc nadaljeval pot, ki jo je zastavil Jure Leben, in dodal, da se premier s predlogom strinja.

Simon Zajc je nekdanji novinar in stand up komik.

Zajc, po izobrazbi varstvoslovec, je v preteklosti »upravljal vozne parke večjih podjetij ter vodil tudi podjetje za video produkcijo in snovanje mobilnih aplikacij,« so zapisali pri STA in dodali, da se je zatem preizkusil še na medijskem področju. Bil je namreč televizijski voditelj na nacionalki in TV Paprika, ravno tako pa radijski voditelj, povezovalec prireditev ter »edini moški sodelavec na reviji za ženske Cosmopolitan«, preizkusil se je tudi kot stand up komik.

Miha Rosa je ob tej novici na Twitterju spomnil, da je najprej na kulturnem ministrstvu odletel Prešiček, nato je za novega okoljskega ministra predlagan Zajc. In dodal: »Čakam še Medveda, Konja, Želvo in Srno, pa lahko naredimo basen z naslovom @vladaRS , kjer bo vezni tekst bral @sarecmarjan aka Serpentinšek.«

»Neuradno je Zajc deloven in z veliko motivacije, vendar strokovno ni preveč podkovan na okoljskem področju in se kot državni sekretar še uči,« so ob predlogu aktualnega zunanjega ministra Mira Cerarja zapisali pri Delu.

Delo: Neuradno je Zajc deloven in z veliko motivacije, vendar strokovno ni preveč podkovan na okoljskem področju in se kot državni sekretar še uči.

»Po oceni predsednika SMC Mira Cerarja je zato prav on tisti, ki bo vizijo odhajajočega ministra Jureta Lebna najbolje vodil naprej, saj ga je Leben, ki je odstopil zaradi pritiska medijev, povezanega z zgodbo o sporni maketi drugega tira Koper-Divača, ne nazadnje sam izbral za svojega državnega sekretarja,« poroča STA.

Janez Snoj pa je pripomnil, kako bi izgledala ista novica v Delu, »ob imenovanju v desni vladi«:

Ne manjka niti razlag, zakaj je 55-letni Cerar izbral prav Zajca:

Nova ministrska ekipa, ki se ji bo zdaj pridružil tudi Simon Zajc, je iz dneva v dan osrednja tema na družbenih omrežjih.

Očitno (še) ni pozabljen niti novi kulturni minister, 60-letni Zoran Poznič oziroma njegova skromna delovna doba:

Na Petkovo hudomušno pripombo se je navezal Franc Breznik, z novico iz daljnega leta 2046:

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek