REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Apple s posebnim “grelnikom” v boj proti razkriti pomankljivosti vseh novih, zložljivih telefonov

Apple s posebnim “grelnikom” v boj proti razkriti pomankljivosti vseh novih, zložljivih telefonovApple - gretje zložljivega telefona

Zložljivi telefoni z velikimi zasloni postajajo nov hit na trgu. Apple pa se želi konkurence lotiti z inovacijo, na katero tekmeci očitno niso niti pomislili.

Tehnološki gigant Apple je sicer doslej že dvakrat predstavil novosti za leto 2019. Prva predstavitev je bila načrtovana, druga pa bolj izsiljena zradi aktivnosti konkurence.

Toda Apple se je sedaj skoncentriral na spopad s podjetji, ki prva predstavljajo največjo revolucionarno novost na trgu – zložljive telefone, kise razpirajo in spremenijo v nekakšne “tablice.”

Prvi takšen telefon, Galaxy Fold je predstavil Samsung. Kritiki so bili navdušeni, čeprav so kmalu ugotovili, da ima telefon tudi nekaj pomanjkljivosti.

Galaxy Fold

Oba dela telefona se namreč nista v popolnosti skladala, ko je bil telefon zaprt. Pač pa je bil telefon na enem delu nekoliko, zgolj za nekaj milimetrov – razprt. To bi lahko bilo neprijetno v nekaterih situacijah, ko na pimer gledate na zaslon telefona na ravni površini.

Tudi ekran na zaprtem telefonu je bil nekoliko manjši in z večjim robom.

V Applu razmišljajo o rešitvi z dodajanjem grelnega elementa ali celo osvetlitve posameznih pikslov, da bi s tem rešili ta problem.

Kmalu zatem so se pojavili prvi testi telefona Mate X. Gre za proizvod kitajskega Huaweia. In vse kaže, da presega Samsungov telefon v skoraj vseh pogledih.

Način zapiranja je nekoliko drugačen, oba dela telefona pa se lepo prilegata drug drugemu, ko je telefon zaprt.

Toda sedaj so se nič kaj sramežljivo pojavile slike prvih telefonov Appla Fold s podobno funkcijo.

Zložljivi telefon

Vendar je Apple tokrat znova pokazal svpjo inovativnost, ko gre za podrobnosti, na katere očitno nihče ni nti pomislil.

Po poročilih spletne strani AppleInsider, najnovejši Applov patent predstavlja inovacijo, saj se prepogibljivi zaslon pred prepogibanjem na točki prepogibanja dodatno zagreje. In zakaj?

Kot pojasnjujejo v Applu, zato, ker bi lahko prepogibanje zaslona v hladnih razmerah poškodovalo zložljivi ekran. Vsi zložljivi telefoni imajo zato torej “Ahilovo peto” in resno pomanjkljivost.

Zato v Applu razmišljajo o rešitvi z dodajanjem grelnega elementa ali celo osvetlitve posameznih pikslov, da bi s tem rešili ta problem.

“Zanimivo, niti Huawei in niti Samsung se nista niti dotaknila te slabosti, kljub temu, da bodo njuni preklopni telefoni (Galaxy Fold in Mate X) na trgu že letos”, je na spletni strani Forbesa zapisal Martin Kelly, ki je obe podjetji zaprosil tudi za komentar te domnevne pomanjkljivosti zložljivih telefonov.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek