REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Požar: »Prevaranti, lažnivci in papki iz stranke DeSUS ali kaj je Šarec ob Vilfanovem odstopu 'pozabil' zapisati …«

Požar: »Prevaranti, lažnivci in papki iz stranke DeSUS ali kaj je Šarec ob Vilfanovem odstopu 'pozabil' zapisati …«

Sprenevedanje v Desusu, ki so še prejšnji teden zanikali trditve, da bi Peter Vilfan karkoli plačal Fursu ali prejel globo ali odločbo, se je sprevrglo v kolosalno neresnico, ko se je konec tedna izvedelo, da je Vilfan naposled zapustil kabinet premierja, pred tem pa naj bi (še v vlogi) državnega sekretarja Finančni upravi plačal dolg v višini 30.000 evrov davka.

Za razliko od predsednika Desus Karla Erjavca, ki je Vilfanu verjel na besedo, se predsednik vlade Marjan Šarec ni pustil speljati na led in je od Vilfana zahteval natančne odgovore na vprašanja v zvezi z davčnim poslovanjem njegovega športnega društva, ki mu je omogočalo nižje plačilo davkov za komentiranje športnih tekem.

Vilfan je v odgovoru premirju potrdil, da je po samoprijavi FURS-u ugotovljeno, da je znesek premalo plačanega davka znašal 30.190,89 evra in obrazložil, da je bil dolg plačan 25. februarja, ter da se je ta nanašal na obdobje od leta 2013 do leta 2017.

Bojan Požar je ob tem okrcal vodstvo Desus, da so »prevaranti, lažnivci in papki«.

Na kar je Volodja, uporabnik družbenega omrežja Twitter, zahteval, da mora - poleg Vilfana -, oditi tudi predsednik te stranke, Karel Erjavec.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek