REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

LPP, po podražitvi vozovnic, zmanjšala število avtobusov na linijah

LPP, po podražitvi vozovnic, zmanjšala število avtobusov na linijahvir: Profimedia

Prejšnji teden smo poročali, da namerava LPP podražiti oz. uvesti nove vozivnice, s čimer naj bi želeli prepričati čim več ljudi, da uporablja terminske vozovnice. 

Medtem ko so nekateri ob najavi podražitev pričakovati morebitno povečanje frekvence avtobusov na posameznih linijah, se je zgodilo prav nasprotno.

LPP je namreč sporočila, da bodo od ponedeljka, 4. februarja, »v mestnem potniškem prometu pričeli veljati spremenjeni delavniški vozni redi.«

LPP je namreč sporočila, da bodo od ponedeljka, 4. februarja, »v mestnem potniškem prometu pričeli veljati spremenjeni delavniški vozni redi

Spremembe bodo prizadele naslednje linije: 1, 2, 3 in 3B, 5, 6, 7 in 7L, 8, 9, 11 in 11B, 20 in 21. Torej tudi najbolj obremenjene linije v mestnem prometu, kot so: 1, 3, 6 in 8. 

Pregled voznega reda avtobusa na liniji 01 (smer Mestni log, na postaji Slovenija avto) tako razkriva (stari – novi vozni red), da bodo ukinjeni kot dodani prihodi med določenimi urami. Do sedaj je npr. med 6. in 9. uro zjutraj, ob jutranji konici, na postajo zapeljal avtobus 22-krat, po novem bo prišel le 20-krat. 

LPP avtobus
vir: Insajder.com

Med popoldansko konico (med 14. in 17. uro) je do sedaj bilo 20 prihodov avtobusa, po novem bo v treh urah bilo le 19  prihodov. Pred spremembo je v celem (delovnem) dnevu na postajo zapeljalo 110 avtobusov, po novem bodo potniki lahko koristili le 104 avtobuse. Posledično bodo zamaknjeni prihodi vseh avtobusov. 

Že v petek je pričela veljati sprememba odhoda avtobusa na liniji 25 s končne/začetne postaje iz Zadobrove, ki bo po novem na cesto zapeljal že pet minut prej in sicer ob 4.55. Prav tako bo naslednjo soboto, 9. februarja, pričela veljati še sprememba na »sobotni« liniji 6. 

Ljubljansko javno podjetje pa omogoča svojim uporabnikom, da jih sporočite svoje mnenje o njihovemu delu, lahko tudi o najnovejših spremembah.  

LPP je tako že pozval vse uporabnike, da si ogledajo nove vozne rede: po izboru želene linije si ogledate novi vozni red, ki je označen »v pripravi«.

Ljubljansko javno podjetje pa omogoča svojim uporabnikom, da jih sporočite svoje mnenje o njihovemu delu, lahko tudi o najnovejših spremembah.  

Že sedaj so potniki v času prometnih konic imeli »priložnost« bližnjega srečanja s sotrpini v slogu sardin v konzervi, sedaj pa bo LPP še zmanjšala število avtobusov. Za »zahvalo« pa bodo lahko, če bo mestni svet potrdil predloge, za to plačevali še več ko sedaj. 
 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek