REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Škof lovil divjo svinjo in ustrelil kolega lovca

Škof lovil divjo svinjo in ustrelil kolega lovcaŠkof Huzjak in divja svinja

Bjelovarsko-križevaški škof Vjekoslav Huzjak je v lovu hudo ranil drugega lovca, hrvaška policija pa je proti 58-letnemu škofu podala kazensko ovadbo zaradi suma, da je izvršil kaznivo dejanje ogrožanja življenja in imovine s pomočjo splošno nevarnega dejanja ali sredstva.

Do nenavadne lovske nesreče je prišlo 11. januarja v lovnem rajonu Kraljeva Velika, na področju Lipovljana v Hrvaški.

Huzjak, ki je strastem lovec, je pri tem sodeloval v organiziranem in prijavljenem lovu, tako da se je skupaj z drugimi lovci nahajal na »čekah« oziroma opazovalnicah, ki so bile ena od druge oddaljene okoli 90 metrov.

V nekem trenutku je streljal v divjo svinjo, ki jo je zgrešil, vendar je njegova krogla istočasno zadela drugega, 64-letnega lovca v nadkolensko kost.

Škofu je žal zaradi nesrečnega dogodka in želi ranjenemu lovcu hitro okrevanje.

Ranjenemu lovcu so nato zdravniško pomoč nudili v klinični bolnišnici Dubrava. Ugotovili so težke telesne poškodbe, ki pa niso življenjsko nevarne.

Policija je z alkotestom ugotovila, da škof ni bil pod vplivom alkohola, vendar so mu odvzeli orožje, ki ga je uporabil za lov.

Oglasil se je tudi sam škof Vjekoslav Huzjak, ki mu je žal zaradi nesrečnega dogodka in želi ranjenemu lovcu hitro okrevanje.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek