REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po odhodu iz Sirije sledi še zmanjšanje števila ameriških vojakov v Afganistanu

Po odhodu iz Sirije sledi še zmanjšanje števila ameriških vojakov v AfganistanuAmeriški vojaki v Afganistanu

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump napovedal popoln umik ameriških vojaških sil iz Sirije, se zdaj obeta še korenito zmanjšanje števila vojakov v Afganistanu. Ameriški vojaki se v tej azijski državi nahajajo vse od invazije leta 2001, ko so želeli uničiti vodstvo Al Kaide in talibanski režim.

Več ameriških medijev je včeraj poročalo o Trumpovi nameri občutnega zmanjšanja obsega vojaškega kontingenta.

Več ameriških medijev je včeraj poročalo o Trumpovi nameri občutnega zmanjšanja obsega vojaškega kontingenta. Sedaj se v Afganistanu nahaja dobrih 14.000 vojakov, pri čemer naj bi iz države odšla dobra polovica.

Ameriški vojaki v Afganistanu


Odločitev o zmanjšanju števila za polovico je bila že sprejeta, niso pa je še javno objavili. Kmalu po objavi novic o umiku iz Afganistana, je sledil odstop obrambnega ministra (in nekdanjega generala) Jamesa Mattisa, poroča DW .

Američani so v 17. letih prisotnosti v Afganistanu izgubili več kot 2.400 vojakov, pri čemer niso uspeli popolnoma uničiti Al Kaide in talibanov.

 Američani so v 17. letih prisotnosti v Afganistanu izgubili več kot 2.400 vojakov, pri čemer niso uspeli popolnoma uničiti Al Kaide in talibanov.

V zadnjih nekaj letih se je v tej državi pojavila še t. i. Islamska država, ki je še dodatno poslabšala varnost.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek