REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkrivamo, katere medije berejo na vladi in ministrstvih

Razkrivamo, katere medije berejo na vladi in ministrstvih

Zaradi debate o oglaševanju državnih podjetij v medijih nas je zanimalo, na katere (elektronske in tiskane) medije so naročeni na vladi, ministrstvih in vladnih uradih. 

Pri tem se poraja tudi vprašanje, če naročanje na določene medije predstavlja kršenje zakonodaje, glede nelojalne konkurence, favoriziranja določenih medijev, itd. 

V kabinetu predsednika Vlade RS prejemajo naslednje dnevne časopise: Slovenske novice (1 izvod), Delo (3 med ponedeljkom in petkom ter dva v soboto), Dnevnik (4), Večer (3), Finance (4) in Primorske novice (1).

V kabinetu predsednika Vlade RS prejemajo naslednje dnevne časopise: Slovenske novice (1 izvod), Delo (3 med ponedeljkom in petkom ter dva v soboto), Dnevnik (4), Večer (3), Finance (4) in Primorske novice (1). Od tedenskih oz. mesečnih publikacij so naročeni na: Nedeljski dnevnik (1), Slovenske novice-Nedeljske (1), Nedelo (1), Mladino (4), Reporter (3) in Demokracijo (2). Da so na tekočem tudi z dogajanjem v tujini, so v kabinetu naročeni še na tuje publikacije (po en izvod): Financial Times, International New York Times, Le Monde, Der Spiegel in Economist. Imajo pa tudi še pet naročnin na Delo Premium Digital. 

Generalni sekretariat vlade RS je dodatno naročen na Slovenske novice, Delo (4 med tednom in 1 v soboto), Dnevnik (2 med tednom in 1 v soboto), Večer, Finance (2) in Primorske novice. Prejemajo še po en izvod Slovenskih novic-nedeljskih, Nedela, Avto Magazina, Mladine, Reporterja, Demokracije, IKS, Delavske enotnosti, Delo in varnost, Globala, Javne uprave, Managerja, Mednarodnega poslovnega prava, Mojih financ, Monitorja, Obrambe, Podjetja in dela, Pravnika, Teorije in prakse, Uradnega lista, Knjižničarskih novic in Adme. Dodatno prejemajo še en izvod dveh tujih publikacij (Der Spiegel in Economista) in imajo naročnino na Delo Premium in IUS INFO profesionalni paket+.

Zaposleni na Uradu vlade RS za komuniciranje lahko prebirajo Slovenske novice (2 izvoda), Delo (4 med tednom in 1 v soboto), Dnevnik in Večer (3 med tednom in 2 v soboto), Finance (3) in Primorske novice (2). Od drugih publikacij so naročeni na: Nedeljski dnevnik (1), Slovenske novice-nedeljske (2), Nedelo (1), Mladina (2), Reporter (3), Demokracija (2), Večer v nedeljo (1), Pravna praksa (1), Dolenjski list (1), Štajerski tednik (2), Novi glas (1) in Novi Matajur (1). Imajo še elektronsko naročnino na Neuer Zuercher Zeitung, Jutarnji list, Večernji list, Sueddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Delo-digitalni dostop (4), IKS, Pravno prakso, Spiegel, Handelsblatt, Le Monde, Die Presse, Der Standard, The Guardian & The Observer, Il Piccolo, Factiva, Oslobođenje, Novi list in Slobodna Dalmacija.

Na ministrstvu za notranje zadeve so trenutno naročeni na dva izvoda Slovenskih novic, tri izvode Dela, dva izvoda Dnevnika in en izvod Večera. Od tedenskih publikacij so naročeni na Nedeljski dnevnik (2), Nedelo (1), Mladino (2), Demokracijo (1) in Pravno prakso (5). 

Ministrstvo za zunanje zadeve od dnevnega časopisja prejema Slovenske novice (2 izvoda), Delo (5), Dnevnik (5), Večer (3 od ponedeljka do sobote ter 1 v nedeljo), Finance (5) in Primorske novice (3). Naročeni so še na naslednje publikacije: Nedeljski dnevnik (2), Slovenske novice-nedeljske (2), Nedelo (2), Mladino (4), Reporter (4), Demokracijo (3), Gorenjski glas (1), Global (1) in Vestnik (1). Od tujih medijev so trenutno naročeni še na: Corriere della sera (1), El Pais (1), Financial Times (4), Frankfurter Allgemeine Zeitung (2), Il Sole 24 Ore (1), Jutarnji list (3), Le Monde (3), New York Times (6), Die Presse (1), Primorski dnevnik (2), La Repubblica (1), Večernji list (3), La Voce del Popolo (1), Economist (6), Globus (4), Newsweek (2), Profil (1), Der Spiegel (3), Time (1) in Vreme (1). Imajo še dostop do: Energetika.net (1), Eurocomment (3), Heinonline (1), Limes (1), e-Delo (2), e-Economist (1), Stratfor (1), e-Financial Times (1) in e-Foreign Affairs (1).

Obrambno ministrstvo od vseh ministrstev prejema največ dnevnih in drugih publikacij.

Obrambno ministrstvo od vseh ministrstev prejema največ dnevnih in drugih publikacij. Vsak dan prejemajo Slovenske novice (9), Delo (25), Dnevnik (14), Večer (16), Finance (6), Primorske novice (2), Gorenjski glas (1) in Štajerski dnevnik (1). Od tedenskih in mesečnih publikacij so naročeni na: Nedeljski dnevnik (4), Slovenske novice-nedeljske (7), Nedelo (4), Družina (1), Mladina (7), Reporter (4), Demokracija (3), Monitor (3), Pravna praksa (1), Varstvoslovje (1), Javna uprava (1), Pet zvezdic (1), Moje Finance (1), HR@M (1) in Avto Magazin (1). Prejemajo še naslednje tuje medije (po en izvod): The New York Times, Politika, Danas, Blic, Newsweek, Time, Defence News Military Times in Vreme. Naročeni so še na naslednje elektronske medije: Spletno Delo (5), Spletni Večer (1), Spletni Dnevnik (1), Spletne Slovenske novice (1) in IUS-Info (1).

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je naročeno na Delo (2 izvoda med tednom in 1 v soboto), Dnevnik (isto), Večer (en izvod vsak dan), Finance (dva izvoda med tednom) ter Ekipo (2 izvoda od ponedeljka do sobote). Berejo tudi Nedelo (en izvod), Mladino (2 izvoda) in Reporter (1 izvod). Uporabljajo tudi naslednje elektronske vire: Računovodstvo in finance IKS (2), Uporabna informatika (1), Monitor (1), Pravnik (1), Pravna praksa (2), SIR*IUS (1), ter 3 naročnine na Forummedia. 

Zaposleni na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano lahko berejo Slovenske Novice (1 izvod), Delo (osem izvodov med tednom in en v soboto), Dnevnik (6 izvodov), Večer (4 izvode od ponedeljka do sobote) in Finance (5 izvodov), kot tudi naslednje tedenske publikacije: Nedelo (1), Mladina (2), Reporter (1), Demokracija (1), Kmečki glas (1), Revija o konjih (1), Kmetovalec (1), Monitor (1), HRM (1) in Pravna praksa (1).  

Pravosodno ministrstvo je naročeno na en izvod Slovenskih novic, Dela, Dnevnika, Večera, Financ, Primorskih novic in Gorenjskega glasu. Enkrat na teden dobijo tudi Nedeljski dnevnik, Nedelo, Mladino (2 izvoda), Reporter, Demokracijo, Pravno prakso (4 izvode), IKS, Pravnika (2 izvoda), Javno upravo in Naš čas. 

Na ministrstvu za okolje in prostor so trenutno naročeni na en izvod Dela, Dnevnika, Večera, Financ in Primorskih novic, kot tudi na en izvod Mladine, Reporterja, Gorenjskega glasu, Dolenjskega lista in Pravne prakse. Brezplačno prejemajo še po en izvod Obrambe in Adme.

Zdravstveno ministrstvo je naročeno na šest izvodov Dela, 2 izvoda Dnevnika in en izvod Finance, kot tudi na en izvod Mladine. Imajo še 12 elektronskih naročnin na ZIB bilten. 

Zdravstveno ministrstvo je naročeno na šest izvodov Dela, 2 izvoda Dnevnika in en izvod Finance, kot tudi na en izvod Mladine. Imajo še 12 elektronskih naročnin na ZIB bilten. 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejema Delo (1 izvod med tednom, 6 v soboto in 3 v nedeljo), Dnevnik (2 izvoda), Večer (1) in Finance (5 izvodov), kot tudi na naslednje tedenske/mesečne publikacije: Nedelo (1), Mladina (1), Pravna praksa (7), Reporter (1), Demokracija (1), Delavska enotnost (1), Zvezde (1) in Zarja (1). Uslužbenci imajo še dostop do naslednjih elektronskih virov: Delodajalec, Indeksi za izračun razlike v ceni gradbenih storitev, Uradni list, Teorija in praksa, Monitor, Javna uprava, IKS in HR&M.

Zaposleni na kulturnem ministrstvu se lahko izobražujejo s pomočjo Dela (3), Dnevnika (3), Večera (2), Finance (2) in Primorskih novic (1), pri čemer prejemajo na ministrstvo še po en izvod Nedela, Mladine, Reporterja, Demokracije, Gorenjskega glasu in Mandrača.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ima dostop do sedmih izvodov Dela, 4 Dnevnika, 3 Večera in šest izvodov Financ. Dalje so naročeni še na Mladino, Reporter, Demokracijo, IKS (2), Monitor, Pravno prakso (2 izvoda), Pravnik in Uradni list RS. Dalje uporabljajo še Delo Premium digitalni dostop (3), Pravno prakso e-dostop (2), Digitalni IKS (2) in SIR*IUS (1). 

Finančno ministrstvo ima naročnino na naslednje medije: Delo (7 med tednom in 2 v soboto), Dnevnik (6 med tednom in 2 v soboto), Finance (6), Slovenske novice in Večer, Demokracija, Kmečki glas ter Reporter (po en izvod), ter po dva izvoda Mladine in Nedela. Prejemajo še en izvod The Financial Timesa, dva izvoda The Economist in en izvod Politica. Od spletnih naročnin imajo sedem dostopov do Dela, štiri do Financ, ter po eno naročnino na ZIB bilten zdravstvo in Europe Daily Bulletin. 

Na ministrstvu za javno upravo so naročeni na en izvod Slovenskih novic, Dela, Dnevnika, Večera, Financ, Globala, Mladine, Reporterja, Monitorja, Pravne prakse, Indeksov za obračun razlike v ceni gradbenih storitev, Gospodarskih gibanj, Linux Formata DVD, Adme in Public Procurement Law Review. Imajo še elektronsko naročnino na SIR*IUS, Večer ter Pravno prakso (kar 25).

Infrastrukturno ministrstvo ima naročnino na Slovenske novice (1), Delo (4), Dnevnik (2), Večer (1), Finance (3), Primorske novice (2), Slovenske novice-nedeljske (1), Nedelo (1), Mladino (1), Reporter (1), Demokracijo (1), Dolenjski list (1), Gorenjski list (1), Novi Tednik (1), Mandrač (2) in Pravno prakso (1). Imajo še elektronsko naročnino na Moje finance (1), Monitor (1) ter Finance (2). 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejema po en izvod Dela, Dnevnika, Večera, Financ, Primorskih novic, Mladine, Reporterja, Financial Timesa, Der Spiegla, kot tudi ima eno elektronsko naročnino na Delo, Pozareport, Fokuspokus ter Finance.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejema po en izvod Dela, Dnevnika, Večera, Financ, Primorskih novic, Mladine, Reporterja, Financial Timesa, Der Spiegla, kot tudi ima eno elektronsko naročnino na Delo, Pozareport, Fokuspokus ter Finance.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je naročen na en izvod Dela, Dnevnika, Večera, Financ, Primorskih novic, Družine, Mladine in Demokracije. 

Kako se je spreminjala naročninska politika v zadnjih letih, lahko vidite v tem dokumentu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek