REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemški notranji minister Seehofer: Deportacije v Siriji zaenkrat še ne

Nemški notranji minister Seehofer: Deportacije v Siriji zaenkrat še neHorst Seehofer | VIR: Pixsell

Potem ko je nemško notranje ministrstvo napovedalo možnost deportacij sirskih migrantov nazaj v njihovo domovino, je pristojni minister Horst Seehofer odločil, da do slednjih še ne bo prišlo. 

Ministrstvo je preučevalo možnost deportacije predvsem sirskih kriminalcev, a je na dokončno odločitev vplivalo zaupno poročilo zunanjega ministrstva o stanju v Siriji 

»V tem trenutku, deportacije ne morejo biti izvedene v katerokoli pokrajino Sirije. To velja tudi za kriminalce,« je včeraj povedal Seehofer. 

»V tem trenutku, deportacije ne morejo biti izvedene v katerokoli pokrajino Sirije. To velja tudi za kriminalce,« je včeraj povedal Seehofer. 

Pred Seehoferjem in notranji ministri vseh nemških zveznih dežel je naslednji teden konferenca, na kateri bodo debatirali prav o tem problemu. A glede na odločitev zveznega ministrstva, bodo po vsej verjetnosti sklenili podaljšati začasno prepoved deportacij migrantov nazaj v Sirijo. 

CDU, ki se trenutno pripravlja na izvolitev novega predsednika stranka po Angeli Merkel, ima trenutno kandidate, ki zagovarjajo še strožjo migrantsko zakonodajo in politiko.ž

CDU, ki se trenutno pripravlja na izvolitev novega predsednika stranka po Angeli Merkel, ima trenutno kandidate, ki zagovarjajo še strožjo migrantsko zakonodajo in politiko. To so ta teden zagovarjali: generalna sekretarka CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, ki je favoritka za naslednico Merklove, nekdanji vodja poslanske skupine Friedrich Merz in zdravstveni minister Jens Spahn. 

Merz je to sredo tudi sprožil ogorčenje javnosti z izjavo, da bi morala Nemčija preučiti ustavno pravico do azila, še poroča nemški DW.
 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek