REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec: Izjave ministrov o drugem tiru neprimerne, dokler se z njimi ne seznani vlada

Šarec: Izjave ministrov o drugem tiru neprimerne, dokler se z njimi ne seznani vladaMarjan Šarec | VIR: Cokos.si

Predsednik vlade Marjan Šarec je ministre opozoril da njihove izjave o drugem tiru niso primerne, dokler se z njimi ne seznani vlada. Prav tako je dejal, da se vsi v vladi zavzemajo za vse skupine ljudi v državi. "Trditi, da se samo ena stranka zavzema za upokojence, ostali pa ne, je precej pretenciozno," je okrcal koalicijske partnerje.

Šarec je o drugem tiru spregovoril po današnji seji vlade, potem ko se je v preteklih dneh infrastrukturni projekt znova znašel v ospredju političnega dogajanja.

Moj dobri prijatelj Miro Cerar me je obvestil, da izjav vaše infrastrukturne ministrice ne bi smeli razumeti kot odločitev slovenske vlade

Potem ko je v soboto premier Madžarske Viktor Orban dejal, da načrt o sodelovanju vzhodne slovenske sosede pri drugem tiru ne bo uresničen, je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek dejala, da je nameravala vladi predlagati, naj Slovenija drugi tir zgradi sama, a je pred tem še čakala na nekatere izračune. Nekaj dni pozneje je Bratuškova izjavila, da že kakšen mesec ve, da bi bil projekt brez sodelovanja Madžarske cenejši.

V torek je nato madžarski zunanji minister na uradnem obisku v Sloveniji Peter Szijjarto možnost sodelovanja držav pri drugem tiru pustil odprto, ob tem pa dejal, da izjave infrastrukturne ministrice niso spodbudne. "Moj dobri prijatelj Miro Cerar me je obvestil, da izjav vaše infrastrukturne ministrice ne bi smeli razumeti kot odločitev slovenske vlade," je za Radio Slovenija dejal Szijjarto.

Šarec je bil danes jasen in ministrom dejal, da so izjave, zlasti take, ki lahko koga vznemirijo, neprimerne. "Navada je, in tisti, ki so prej vodili vlado, bi morali to vedeti, da zunanjo politiko usmerjata minister za zunanje zadeve in predsednik vlade," je poudaril.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek