REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump obtožil voditelje baltskih držav za vojno v Jugoslaviji in razkril, da nima pojma, kje je bila rojena Melania

Trump obtožil voditelje baltskih držav za vojno v Jugoslaviji in razkril, da nima pojma, kje je bila rojena MelaniaZakonca Trump, Donald in Melania

Predsednik Združenih držav Amerike je sredi slovesnosti v francoski prestolnici ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne, povzročil pravo zmedo med domačini, ko je načrtovani predsedniški obisk ameriškega pokopališča v Belleau, prizorišču, ki je izjemnega pomena za ameriško vojsko, odpovedal zaradi - dežja.

Trump je v soboto načrtovani predsedniški obisk ameriškega pokopališča v Belleau, ki je izjemnega pomena za ameriško vojsko, odpovedal zaradi - dežja.

Francoski časnik Le Mond je razkril, da to ni osamljen diplomatski spodrsljaj aktualnega ameriškega predsednika.

Donald Trump v Parizu

Britanski Guardian je spomnil, da je Donald Trump tudi ob prejšnjem diplomatskem dogodku v Washingtonu povzročil ne malo zadrego, ko je zamešal Balkan in Baltik.

Le Monde se sklicuje na dogodke v Washingtonu v začetku aprila letos, ko so voditelji Estonije, Litve in Latvije obiskali Belo hišo. Francoski časnik je razkril neljubi dogodek, ki se je pripetil na zasebnem sestanku, ko je "Trump pripisal baltskim voditeljem odgovornost za vojno v Jugoslaviji" v 90-ih letih prejšnjega stoletja.

Mark Lowen, novinar BBC-ja je objavil faksimile poročila Trumpovega snidenja z baltskimi voditelji, iz katerega izhaja, da jih je dejansko obtožil, da so zakrivili vojno v Jugoslaviji.

Dalia Grybauskaitė iz Litve, Kersti Kaljulaid iz Estonije in Raimonds Vējonis iz Latvije, so potrebovali kar nekaj trenutkov, da so sploh dojeli, da je ameriški predsednik dejansko pomešal Balkan in Baltik.

Trump je 'očitno neizobražen o zadevah lastne soproge, Melanie, ki prvotno izvira iz nekdanje Jugoslavije', sklene francoski tisk.

Trump je, navaja Le Monde, "očitno neizobražen o zadevah lastne soproge, Melanie, ki prvotno izvira iz nekdanje Jugoslavije".

Bela hiša se ni odzvala na trditve Le Monda.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek