REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nezaslišano: Ankara odpoklicala turško veleposlanico le zato, ker se je oblekla v - grški kostum

Nezaslišano: Ankara odpoklicala turško veleposlanico le zato, ker se je oblekla v - grški kostumSporna lepa Helena

Veleposlanico Turčije v Ugandi Sedef Yavuzalp je Ankara med vikendom odpoklicala le zato, ker si je turška visoka predstavnica na sprejemu ob 95. obletnici ustanovitve sodobne turške republike drznila obleči v kostum lepe Helene Trojanske, poroča portal Politico.

Turška veleposlanica je na sprejemu v poslopju veleposlaništva v Kampali nosila obleko, ki naj bi častila motive starodavne Grčije.

Turški časnik Hürriyet Daily News је namreč predvčerašnjim prek družbenih omrežij objavil fotografijo, iz katere je razvidno, da je turška veleposlanica na sprejemu v poslopju veleposlaništva v Kampali nosila obleko, ki domnevno časti motive starodavne Grčije.

Veleposlanica Yavuzalp je bila fotografirana, ko je sprejemala goste, oblečena v lično belo obleko, ki jo je očitno navdihnila grška antika, poudarja Hürriyet.

Sporna "grška" obleka

Turški dnevnik Sozcu pa je prav tako problematiziral dejstvo, da si je upala turška veleposlanica obleči kot lepa Helena Trojanska, ter da so podobna antična oblačila imeli tudi drugi zaposleni na veleposlaništvu, kakor da bi s tem želeli dati neke vrste podporo vodji diplomatskega predstavništva v Ugandi.

Mevlüt Cavusoglu

Turški zunanji minister je nato sporočil prek družbenih omrežij, da je 'veleposlanica - odpoklicana.'

Turški zunanji ministar Mevlüt Cavusoglu se je že istega dne oglasil prek Twittra.

Sporočil je, da se je "preiskava začela takoj, ko so bile razkrite fotografije", a "veleposlanica - odpoklicana."

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek