REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriške oblasti odkrile še več bombnih pošiljk, poslanih demokratom in CNN

Ameriške oblasti odkrile še več bombnih pošiljk, poslanih demokratom in CNNVIR: Insajder.com

Potem, ko je milijarder George Soros prvi prejel na dom paket z eksplozivno napravo, so zdaj podobne pakete prejeli še drugi bolj znani kritiki politike Donalda Trumpa. Med njimi so tako nekdanji predsednik Barack Obama, Hillary Clinton ter še drugi demokrati.

Tako so sumljiv paket našli med pregledom pošte za demokratsko kongresnico Maxine Waters, guvernerja New Yorka Andrewa Cuoma in nekdanjega podpredsednika ZDA Joeja Bidna

Prav tako so sumljive pošiljke prejeli tudi na uredništvu časopisa San Diego Union-Tribune, kot tudi v newyorškem uradu CNN, ki je bil naslovljen na nekdanjega direktorja Cie Johna Brennana, sedaj analitika pri tej medijski hiši. 

Prav tako so sumljive pošiljke prejeli tudi na uredništvu časopisa San Diego Union-Tribune, kot tudi v newyorškem uradu CNN, ki je bil naslovljen na nekdanjega direktorja Cie Johna Brennana, sedaj analitika pri tej medijski hiši. 

V primeru Bidna je tako prišlo do nevsakdanjega zapleta, saj so pri pregledu paketa ugotovili nepravilnosti (napačen naslov) in paket poslali nazaj pošiljatelju. 

Vsi, ki so dejansko prejeli paket z eksplozivno napravo (Soros, Obama, Clinton, Brennan), so znani kritiki Donalda Trumpa in tako posledično tarče njegovih podpornikov, kot tudi samega Trumpa. V drugih primerih še ni potrjeno, da je dejansko šlo za eksplozivne naprave. 

Predhodno je CNN tudi poročal, da so našli podoben paket, namenjen v Belo hišo, a je nato Tajna služba ZDA, ki je odgovorna za zaščito predsednika ZDA, sporočila, da je prestregla le pošiljki za Obamo in Clintonovo, ki ju prav tako varuje. 

V sredo popoldne je Trump že napovedal, da bo »polna teža naše vlade uporabljena za izvedbo te preiskave.« Tako je zatrdil, da bodo uporabili vse vire, ne glede na stroške, v iskanju pošiljatelja oz. pošiljateljev. 

To nezaslišano dejanje nasprotuje vsemu, kar spoštujemo in je sveto za Američane. Zelo smo jezni, zaskrbljeni, nesrečni zaradi tega, kar smo videli to jutro in prišli bomo do dna temu.

Glede tega je imel sestanek z vodstvom FBI, pravosodnega ministrstva, ministrstva za domovinsko varnost in tajne službe. Po sestanku je tako pozval k enotnosti: »Moramo priti skupaj in poslati eno, zelo jasno, močno, nezmotljivo sporočilo, da grožnje ali dejanja političnega nasilja nimajo mesta v ZDA.« Dodal je še: »To nezaslišano dejanje nasprotuje vsemu, kar spoštujemo in je sveto za Američane. Zelo smo jezni, zaskrbljeni, nesrečni zaradi tega, kar smo videli to jutro in prišli bomo do dna temu.« 

FBI-Grb

FBI, ki vodi preiskavo, je že sporočil, da so štiri prave pošiljke izdelane podobno. Kovinske cevi, napolnjene z eksplozivom, ter včasih tudi z drugimi materiali za povečanje škode oz. poškodb (zdrobljeno steklo), so tako zelo primitivne, a vseeno učinkovite. Hkrati so pojasnili, da nihče od naslovnikov politikov ni bil neposredno ogrožen, saj so naprave odkrili že med rutinskim preverjanjem vseh poštnih pošiljk, še poroča CNN. 
 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek