REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Savdska Arabija zavrača grožnje s sankcijami v povezavi s Hašodžijem

Savdska Arabija zavrača grožnje s sankcijami v povezavi s HašodžijemTrump in savdijski kralj Vir:Pixell

Savdska Arabija je danes zavrnila grožnje s sankcijami, povezane z izginotjem savdskega novinarja in kritika režima v Rijadu Džamala Hašodžija, in zagrozila s povračilnim ukrepi, ki bi lahko imeli posledice za svetovno gospodarstvo.

Rijad se je tako odzval na izjave ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je Savdski Arabiji zagrozil s "hudo kaznijo", če se izkaže, da stoji za izginotjem Hašodžija. Trump je med drugim tudi dejal, da je pesimističen glede usode novinarja, za katerega kaže, da je bil ubit.

Trump je med drugim tudi dejal, da je pesimističen glede usode novinarja, za katerega kaže, da je bil ubit.

Savdska Arabija v celoti zavrača vsakršne grožnje ali poskuse spodkopavanja bodisi z grožnjami po uvedbi gospodarskih sankcij ali z uporabo političnega pritiska, je povedal uradni savdski vir, ki ga povzema državna tiskovna agencija SPA.

Po besedah vira bo Rijad na vsako dejanje proti njemu odgovoril "s še ostrejšim dejanjem".

Pri tem je opozoril, da njegova država, ki je pomembna izvoznica nafte, "igra učinkovito in pomembno vlogo v svetovnem gospodarstvu".

Hašodži je izginil 2. oktobra, potem ko je vstopil v prostore savdskega konzulata v Istanbulu, kamor je šel po uradne dokumente za svojo skorajšnjo poroko. Savdska Arabija vztraja, da je novinar, ki je pisal tudi za ameriški Washington Post, varno zapustil konzulat, a tega doslej še ni nihče potrdil. Turški vladni in obveščevalni krogi domnevajo, da ga je ubila skupina Savdijcev, ki so jih v ta namen poslali v Istanbul.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek