REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Narašča število izginulih mladoletnih beguncev v Nemčiji

Narašča število izginulih mladoletnih beguncev v Nemčiji

Nemške oblasti ne vedo, kje se nahaja okoli 900 beguncev, ki so mlajši od 14 let. Njihovo število tako narašča, kljub zmanjševanju števila vseh novih beguncev in migrantov. 

Julija letos tako niso vedeli, kje je 895 otrok, medtem ko je oktobra njihovo število naraslo na 902, poroča Zvezni kriminalni urad. 

Vodja Nemške zveze za zaščito otrok Holger Hofmann je zaskrbljen zaradi povečanja števila izginulih begunskih otrok.

Vodja Nemške zveze za zaščito otrok Holger Hofmann je zaskrbljen zaradi povečanja števila izginulih begunskih otrok. Pozval je k izboljšanju podpore za mladoletne begunce in migrante.

Številni tako postanejo žrtve trgovine z belim blagom, spolnega nasilja, so prisiljeni v beračenje ali v trgovino z drogami.

Človekoljubna organizacija Missing Children Europe opozarja, da vse pogosteje kriminalne združbe poskušajo zvabiti mladoletnike, da zapustijo azilne domove. Številni tako postanejo žrtve trgovine z belim blagom, spolnega nasilja, so prisiljeni v beračenje ali v trgovino z drogami. 

Hofmann je tudi poudaril, da uradni podatki ne razkrivajo, zakaj in kako so otroci izginili, zaradi česar je težje pripraviti uradni odgovor na nastalo situacijo, še poroča nemški DW. 

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek