REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška pivovarna vidi prihodnost v marihuani

Ameriška pivovarna vidi prihodnost v marihuani Bogdan; Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Ameriško podjetje Constellation Brands se je odločilo, da bo v kanadskega proizvajalca marihuane, Canopy Growth, vložilo okoli štiri milijarde dolarjev.

Constallation Brands, ki je sprva delovalo na področju vin in se nato razširilo še na preostale alkoholne in brezalkoholne pijače, je že lani v kanadsko podjetje vložilo 200 milijonov dolarjev za razvoj nealkoholnega piva iz marihuane.

Odločitev ameriškega podjetja predstavlja največjo finančno injekcijo v industrijo okoli marihuane. 

Odločitev ameriškega podjetja predstavlja največjo finančno injekcijo v industrijo okoli marihuane. Takoj po objavi posla so se delnice Canopyja  na torontski borzi dvignile za 30 odstotkov, medtem ko so delnice Constellationsa, ki je eno izmed petsto največjih korporacij glede na dobiček (Fortune 500), na Wall Streetu padle za šest odstotkov.

V skupni izjavi sta podjetji napovedali, da bo finančni vložek omogočil kanadskemu partnerju, da bo razširila poslovanje v okoli 30 (zveznih) državah, ki si prizadevajo za legalizacijo marihuane v zdravstvene namene.

Canopy, ki je največji legalni proizvajalec marihuane na svetu, ima trenutno največ povpraševanja po konopljinem olju in konopljinih žele dražejih. V prihodnosti nameravajo razširiti ponudbo užitnih jedil, inhalatorjev in že narejenih zvitkih marihuane.

Junija sta namreč parlament in senat sprejela zakon, ki bo dekriminaliziral rekreacijsko uporabo marihuane.

Sodelovanje med podjetjema prihaja prav v času, ko se v Kanadi obeta zakonodajna sprememba glede marihuane. Junija sta namreč parlament in senat sprejela zakon, ki bo dekriminaliziral rekreacijsko uporabo marihuane. Zakon bo v veljavo nastopil 17. oktobra letos.

Z vložkom 4 milijard dolarjev je ameriško podjetje postalo 38-odstotni (so)lastnik kanadskega podjetja. Trenutno podjetji čakata še na odobritev s strani oblasti, ki naj bi bilo izdano do konca oktobra, še poroča BBC.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek