REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Katarci bodo po ruski izkušnji spremenili sistem za navijače za SP 2022

Katarci bodo po ruski izkušnji spremenili sistem za navijače za SP 2022Ruski navijač Vir: Pixell

Katarski organizatorji svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 bodo po izkušnjah, ki so jih pridobili med pozornim spremljanjem letošnjega SP v Rusiji, "povsem spremenili sprva načrtovan sistem za navijače in navijaške cone," so Katarci povedali medijem v Moskvi.

Član vodstva organizacijskega komiteja SP 2022 Nasser Al Khater je dejal, da bodo povsem spremenili načrtovane lokacije za navijače v Dohi. "V Moskvi sta bila dva nogometna stadiona med SP in videli smo, kako hitro se lahko določeni predeli mesta povsem napolnijo z navijači, če niso dovolj pozoren pri načrtovanju," je dejal Al Khater.

Prav tako se bodo verjetno odločili, da ne bo le nekaj navijaških con ampak se bodo po ruskem vzoru odločili za bolj odprt, a še vedo zelo kontroliran sistem številnih navijaških točk.

Pred prvenstvom so tudi načrtovali, da se bodo odločili za drugačen način identifikacije navijačev kot Rusi. "Pa smo videli, da ta obstoječi sistem deluje zelo dobro in ga verjetno ne bomo spreminjali," je še dodal Al Khater.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek