REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Največja koalicijska stranka SMC obdržala manj kot tretjino poslanskih mest

Največja koalicijska stranka SMC obdržala manj kot tretjino poslanskih mest

Stranka SMC je po zadnjih parlamentarnih volitvah obdržala manj kot tretjino poslanskih mest. Na prejšnjih volitvah jih je namreč dobila 36, tokrat pa le deset. Objavlja biografije poslancev SMC, ki so bili izvoljeni na državnozborskih volitvah. Poslanci so navedeni po abecednem vrstnem redu.

Milan Brglez
Rodil se je 1. septembra 1967 v Celju. Je diplomirani politolog, magister pravnih znanosti ter doktor znanosti s področja mednarodnih odnosov. Po poklicu je politolog in pravnik, bil je docent in predstojnik katedre za mednarodne odnose na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. Je podpredsednik SMC, v DZ je bil izvoljen leta 2014 ter opravljal funkcijo predsednika državnega zbora.

Miro Cerar (predsednik stranke)
Rodil se je 25. avgusta 1963 v Ljubljani. Zaposlen je bil kot redni profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral in doktoriral. Več kot 20 let je bil zunanji pravni svetovalec za ustavna in druga vprašanja v državnem zboru, izdal je več poljudnih strokovnih del. Mesec dni pred volitvami leta 2014 je ustanovil Stranko Mira Cerarja (pozneje Stranka modernega centra), s katero je zmagal na parlamentarnih volitvah. Postal je predsednik vlade, a je marca letos s funkcije odstopil. Trenutno opravlja tekoče posle predsednika vlade.

Monika Gregorčič
Rojena je 5. marca 1969, po izobrazbi je magistrica poslovnih ved, prihaja iz Ljubljane. Sprva je bila skoraj 20 let zaposlena v družinskem podjetju, nato pa se je kot vodja strokovne službe poslanske skupine zaposlila v državnem zboru. Trenutno je svetovalka v kabinetu predsednika vlade.

Gregor Perič
Rojen je 12. marca 1984, prihaja iz Izole. Je univerzitetni diplomirani politolog in je bil aktiven v različnih nevladnih organizacijah na lokalni, državni in mednarodni ravni. Od leta 2014 je aktiven v politiki in je podžupan občine Izola.

Zdravko Počivalšek
Rojen je 25. novembra 1957, je univerzitetni diplomirani inženir agronomije. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, nato pa direktor družbe Mlekarne Celeia. Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preoblikovale v blagovno znamko Terme Olimia. Leta 2010 je postal manager leta za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu. Konec leta 2015 je postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Branislav Rajić
Rojen je 9. maja 1962. Po izobrazbi je magister tehničnih znanosti. Pred izvolitvijo v DZ leta 2014 je opravljal delo arhitekta, urbanista in oblikovalca notranje opreme. Bil je predavatelj na višješolskih programih gradbeništva ter lastnik in direktor Biroja za urbanizem Maribor.

Janja Sluga
Rojena je 15. maja 1974. Je diplomantka poslovne administracije, pred izvolitvijo v državni zbor leta 2014 je opravljala delo vodje uprave v Slovenskem ljudskem gledališču Celje.

Mateja Udovč
Rojena je 30. septembra 1974, prihaja iz Kranja, po izobrazbi je diplomirana ekonomistka. Delovne izkušnje je pridobivala v trgovskih podjetjih, kot poslovodja in direktorica zasebnega podjetja. Dela kot računovodja, zaposlena je na ministrstvu za notranje zadeve.

Igor Zorčič
Rojen je 9. januarja 1978. Je univerzitetni diplomirani pravnik, pred izvolitvijo v državni zbor leta 2014 je opravljal delo odvetnika. V minulem mandatu je vodil odbor za infrastrukturo, okolje in prostor.

Mojca Žnidarič
Rojena je 5. januarja 1977 na Ptuju, živi v okolici Ormoža. Je magistrica javne uprave, od leta 1996 je zaposlena na Zavodu RS za zaposlovanje Ptuj, Ormož, trenutno kot svetovalka za zaposlovanje. Je predsednica lokalnega odbora SMC Ormož, leta 2014 je bila izvoljena za občinsko svetnico.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek