REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Močna Slovenija bo kmalu spet v Evropi

Močna Slovenija bo kmalu spet v EvropiManfred Weber | VIR: Pixsell

Iz tujine že prihajajo odzivi na izide današnjih volitev v Sloveniji. Vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber je na Twitterju čestital SDS za zmago, ki mu jo napovedujejo delni neuradni izidi volitev in vzporedne volitve. Po njegovem mnenju ima s tem prvak SDS Janez Janša jasen mandat za sestavo vlade.

Obenem je Weber čestital tudi NSi, ki se je prav tako uvrstila v parlament. "Čestitke našima EPP strankama SDS in Nova Slovenija za njun izjemen rezultat na parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Jasen mandat Janezu Janši za sestavo vlade. Močna Slovenija bo kmalu spet v Evropi," je zapisal Weber.

Vodja evropskih socialdemokratov (S&D) v Evropskem parlamentu Udo Bullmann je po drugi strani v tvitu izpostavil, da lahko le levosredinska koalicija Sloveniji zagotovi progresivno prihodnost v EU.

"Janša beleži rezultat za desni populizem in je brez jasne večine. Le levosredinska vlada lahko Sloveniji zagotovi proevropsko napredno prihodnost v EU. Ostajamo zavezani tem prizadevanjem," je zapisal Bullman.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek