REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Okoli dva tisoč beguncev v Nemčiji nezakonito do azila

Okoli dva tisoč beguncev v Nemčiji nezakonito do azila

Po poročanju več nemških medijev so odgovorni v nemškem Zveznem uradu za migracijo in begunce ugotovili primer obsežne korupcije. Ena izmed zaposlenih je tako odobrila azil za okoli dva tisoč beguncev in to brez pravne osnove. 

Preiskava je sprva pokazala na okoli 1.200 spornih primerov, a zdaj je številka narasla na okoli 2.000 med letoma 2013 in 2017.

Zaposlena v izpostavi urada BAMF v Bremnu je sodelovala s tremi odvetniki, ki so ji posredovali imena njihovih strank. Državna uradnica je nato odobrila prošnje za mednarodno zaščito (azil).

Preiskava je sprva pokazala na okoli 1.200 spornih primerov, a zdaj je številka narasla na okoli 2.000 med letoma 2013 in 2017. Večina prosilcev je bila v času postopka nastanjena v deželah Spodnja Saška in Severno porenje-Vestfalija in tako izven pristojnosti bremenske izpostave. 

V preteklih dneh so opravili hišne preiskave v osmih objektih, pri čemer je šlo tudi za več odvetniških pisarn.

Pri prosilcih je večinoma šlo za osebe jazidskega porekla. Oblasti trenutno še preiskujejo, ali je tu šlo za koristoljubno dejanje. Odgovorna uradnica je bila že suspendirana. Poleg nje državno tožilstvo preiskuje še omenjene tri odvetnike, kot tudi enega prevajalca. 

V preteklih dneh so opravili hišne preiskave v osmih objektih, pri čemer je šlo tudi za več odvetniških pisarn. Preiskujejo sum, da je šlo v tem primeru tudi za korupcijo ter podkupovanje, še poroča nemški DW.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek