REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dobovšek: Vlada podlegla pritiskom iz ozadja

Dobovšek: Vlada podlegla pritiskom iz ozadjaBojan Dobovšek | VIR: Insajder

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek je v izjavi ob odstopu premierja Mira Cerarja poudaril, da so "dogodki pokazali, da vlada ne vlada in da je podlegla pritiskom iz ozadja." V njegovi stranki Dobra država vidijo odstop predsednika vlade kot "formalizacijo dejstva, da je vladna koalicija razpadla že pred meseci".

Iz stranke so ob Cerarjevem odstopu sporočili, da je bilo samo še vprašanje časa, ali bosta iz koalicije izstopili SD in DeSUS ali "pa se bo za končanje agonije odločila SMC".

Ministri niso bili sposobni izpeljati svojih nalog. "Ekipa je bila nestrokovna in nesposobna, zato problemi v zdravstvu, drugi tir, problemi nedelovanja pravne države in problemi s sindikati," je dodal. 

Navajanje razlogov za odstop predsednika vlade po njihovem mnenju kaže na neoperativno in nestrokovno naravo koalicije. Poudarili so, da je vlada sama podrla razmerja plač v javnem sektorju in sama uničevala projekt drugega tira.

"Poudariti je treba, da zakona o drugem tiru sploh nismo potrebovali, vlada je s tem prenesla odgovornost na poslance, ki so zakon podprli, v sporni obliki z nejasno finančno konstrukcijo, ki jo poosebljata tudi povsem nepotrebno podjetje 2TDK in nikoli pojasnjena vsebina sodelovanje z Madžarsko," so zapisali v sporočilu za javnost.

V današnji izjavi za javnost je Dobovšek izpostavil, da ministri niso bili sposobni izpeljati svojih nalog. "Ekipa je bila nestrokovna in nesposobna, zato problemi v zdravstvu, drugi tir, problemi nedelovanja pravne države in problemi s sindikati," je dodal. To je po njegovem mnenju privedlo do odstopa.

Dobovšek je danes ocenil tudi, da je njegova stranka Dobra država pripravljena na volitve, želijo pa si, da bi bile volitve čim prej. Iz stranke pa so sporočili, da so v preteklih mesecih z lokalnimi odbori pokrili večino Slovenije, prihodnji teden pa bodo na programski konferenci potrdili predvolilni program.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek