REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zvezne agencije so pozvane, naj predajo vsa poročila o NLP-jih, vključno z zaupnim gradivom

Zvezne agencije so pozvane, naj predajo vsa poročila o NLP-jih, vključno z zaupnim gradivomPentagonov urad za NLP je sporočil, da ni našel nobenega dokaza, da bi ameriška vlada ali zasebna industrija kdaj imela dostop do tehnologije, ki je nezemeljskega izvora. Vir: Posnetek zaslona, X

Zvezne agencije ZDA morajo do 20. oktobra predati vse dokumente, avdio in video posnetke, ki jih imajo o neznanih letečih predmetih (NLP), ameriški vladi, ki jih bo nato javno objavila.

Državna uprava za arhive in evidence (NARA) je ta mesec izdala smernice za izvajanje amandmaja o razkritju NLP k Zakonu o dovoljenju za nacionalno obrambo (NDAA).

Smernice razkrivajo najnovejšo strategijo, da se nekooperativni deli ameriške vojske in obveščevalne skupnosti prisilijo, da razkrijejo vse, kar vedo o skrivnostnih dogodkih v zraku, ki se zdaj imenujejo Neidentificirani zračni pojavi (UAP).

Do te poteze je prišlo dva meseca po tem, ko je Pentagonov urad za NLP poslal poročilo Kongresu, v katerem trdi, da »ni našel nobenega dokaza, da je ameriška vlada ali zasebna industrija kdaj imela dostop do nezemeljske tehnologije,« poroča Telegraph.

Arhivisti NARA so izdali smernice, ki zahtevajo, da se vsi dokumenti, ki zadevajo NLP-je ali UAP predložijo v elektronski obliki s podrobnimi metapodatki za vključitev v novo podatkovno zbirko, po kateri je mogoče iskati in ki bo na voljo javnosti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek