REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zapuščeni Boeing 737 bo postal luksuzna vila. Cena za nočitev? Več kot 7.000 evrov!

Zapuščeni Boeing 737 bo postal luksuzna vila. Cena za nočitev? Več kot 7.000 evrov!Zapuščeno letalo bo postalo prefinjeno letovišče za petičneže. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Letalo, ki je bilo skrivnostno puščeno na travniku na otoku Bali, je bilo dolga leta samo turistična atrakcija, a do pomladi bo prenovljeno za druge namene.

Notranjost bo popolnoma preurejena v zasebno letovišče, za nočitev pa bo potrebno odšteti več kot sedem tisoč evrov.

O izvoru starega Boeinga 737 obstaja več teorij.

Zapuščeno letalo že dolgo buri domišljijo številnih, ki zaman iščejo razlago, kako se je letalo znašlo na tem mestu.

Nekaj lokalnih prebivalcev sicer trdi, da ga je tuji poslovnež pred nekaj leti želel spremeniti v restavracijo, a mu je zmanjkalo denarja.

Zato je letalo, ki je v svojih boljših časih lahko prevažalo 200 potnikov preprosto prepustil usodi in propadanju na odročnem travniku.

Nato je podjetnik in turistični vplivnež Felix Demin kupil zapuščeno letalo in tako menda ustavil prodajo ostankov propadajočega Boeinga 737 poslovnežu s Kitajske.

Projekt preobrazbe zapuščenega letala v luksuzno vilo je Demin začel skupaj z ruskim investitorjem Aleksandrom Lebedevom.

Demin je za Business Insider povedal, da je moral po prejemu dovoljenja s strani pristojnih letalo razstaviti, prepeljati na želeno lokacijo in nato ponovno sestaviti, da so se prenovitvena dela sploh lahko začela.

Načrt del vključuje popolno prenovo notranjosti, tako da bosta le zunanja oblika in okrogla okna edina namigovala, da je bil ta objekt nekoč mogočno letalo.

Notranji slog je sodoben in minimalističen.

Poleg razkošnih spalnic bo vila imela kuhinjo, dve kopalnici, jedilnico in bazen.

Eno od kril bo spremenjeno v teraso, ki bo imela pogled s pečine na čudovito plažo Nyang-nyang.

Poleg tega bo vila imela internet, parkirišče in 24 ur dostopno recepcijo.

Na posesti bo tudi heliport, tako da bodo gostje do luksuzne destinacije lahko prišli s helikopterjem.

Vila bo na voljo za najem petičnežem z nekoliko globjim žepom - od marca naprej.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek