REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Whiterspoonova producentka dokumentarca o Martini Navratilovi

Whiterspoonova producentka dokumentarca o Martini NavratiloviAmeriška igralka Reese Whiterspoon, foto: Profimedia

Ameriška igralka, oscarjeva nagrajenka Reese Whiterspoon (Hoja po robu) bo producentka dokumentarca o češko-ameriški teniški zvezdnici Martini Navratilovi. Kot je nedavno poročala ameriška revija Variety, bo projekt prevzelo podjetje ameriške filmske zvezdnice Hello Sunshine skupaj z novinarjem Glennom Greenwaldom in Suzanno Gilbert.

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade Greenwald, ki je z Lauro Poitras posnel dokumentarec o žvižgaču Edwardu Snowdnu in delovanju ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA), želi prikazati socialno in politično udejstvovanje zdaj 61-letne Navratilove, ki je v teniški karieri dobila 18 turnirjev za Grand slam.

Znamenita teniška igralka Martina Navratilova, foto: Flickr

V Pragi rojena Američanka, ki zdaj živi na Floridi, se ni borila le na teniških igriščih, ampak tudi izven njega. Vneto se je borila predvsem za pravice žensk, istospolno usmerjenih, biseksualcev in pravico do spremembe spola. Greenwald želi veliko vlogo dati prav temu delu udejstvovanja športnice, ki je bila navdih in zgled za milijone ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.