REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Romuniji na prevrnjeni ladji našli tono, na obali pa več sto kilogramov kokaina

V Romuniji na prevrnjeni ladji našli tono, na obali pa več sto kilogramov kokainaKokain

V Romuniji so v marcu našli več kot tono kokaina na ladji, ki se je prevrnila v delti Donave.

Čez nekaj časa pa je začelo na obalo Črnega morja naplavljati dodatne pakete kokaina iz domnevno iste pošiljke.

Zaenkrat je policija našla več kot 300 kilogramov, obširna iskalna akcija ob romunskem delu obale Črnega morja pa se nadaljuje.

Na ladji, ki se je prevrnila v delti Donave, so 20. marca našli več kot tono kokaina v 36 plastičnih vrečah.

Policija poziva lokalne prebivalce, naj ne odpirajo paketov, ki se pojavljajo na obali, saj bi lahko vsebina paketa ogrožala njihova življenja.

V povezavi z najdbo so aretirali dva državljana Srbije.

Prejšnji torek so iz Črnega morja potegnili še okoli 200 kilogramov, v petek pa je začelo na obalo morja naplavljati nove pakete s prepovedano drogo.

Zaenkrat je na obalo naplavilo 131 kilogramov kokaina.

V iskalni akciji za pogrešanimi kilogrami prepovedane droge sodeluje več kot 300 romunskih policistov, dva helikopterja in 14 ladij.

Romunija je ena od ključnih tranzitnih točk, ki jo uporabljajo tihotapci, da droge iz Južne Amerike spravijo na evropski trg.

Policijska enota za organiziran kriminal je pozvala lokalne prebivalce, naj ne odpirajo paketov, ki se pojavljajo na obali, saj bi lahko vsebina paketa ogrožala njihova življenja.

Komentarji