REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Moskvi predstavljen nov brezpilotni letalnik: »Hunter« - morilec vodnih dronov

V Moskvi predstavljen nov brezpilotni letalnik: »Hunter« - morilec vodnih dronovNajvečja vzletna masa »Lovca« je 750 kg, tovor je 200 kg, avtonomija leta je šest ur v načinu križarjenja. Vir: Posnetek zaslona, X

Na sejmu Heli Russia 2024 v Moskvi so prvič predstavili posodobljen bojni dron s helikopterskim pogonom Hunter (Lovec), ki je sposoben uničiti plovila brez posadke, poroča RIA Novosti.

»Na sejmu 'Heli Russia' je bila prvič v Rusiji predstavljena druga različica izvidniško-bojnega kompleksa 'Lovec'.

Helikopter (dron) je dobil popolnoma nove mehanske in elektronske naprave, vključno z novo programsko opremo za brezpilotno letalo, dizajnirano za odkrivanje in uničevanje vodnih brezpilotnih letal,« je povedal Vladimir Čudakov, glavni konstruktor biroja »Helikopterji brez posadke« iz Belorusije.

Po njegovih besedah ​​je največja vzletna teža »Lovca« 750 kg, tovor je 200 kg, avtonomija leta je šest ur v načinu križarjenja, medtem ko je radij leta 150 km.

Čudakov je poudaril, da je njegovo podjetje v 27 letih poslovanja dostavilo svoje brezpilotne helikopterje v 20 držav, vključno z državami Afrike in Perzijskega zaliva, medtem ko je Rusija sama izrazila zanimanje zanje.

Celoten kompleks »Hunter« sestavljata dva brezpilotna helikopterja, kontrolna postaja na tleh, podporna postaja in dve transportni ploščadi (vozili).

Glavna oborožitev letala so mitraljezi 7,62 mm, nameščeni na premičnih nosilcih pod trupom.

Na stranskih krilih sta dva lanserja s po štirimi nevodenimi raketami, ti droni pa lahko nosijo do 16 manjših protitankovskih bomb.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek