REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Uefa razkrila plačo Čeferina, ki je prejel dobrega 1,5 milijona evrov

Uefa razkrila plačo Čeferina, ki je prejel dobrega 1,5 milijona evrovAleksander Čeferin | VIR: Pixsell

Evropska nogometna zveza (Uefa) je držala obljubo in razkrila zaslužke svojih uradnikov. Tudi predsednika Aleksandra Čeferina, ki je v finančnem letu 2016/17 zaslužil 1,56 milijona švicarskih frankov bruto, nekaj več kot predsednik Mednarodne nogometne zveze Fifa (Fifa) Gianni Infantino.

Ta je v letu 2017 prejel 1,53 milijona švicarskih frankov. Kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, Čeferin, ki davke plačuje tako v Švici kot Sloveniji, ne prejema nobenih bonitet, drugače pa je pri Infantinu, Švicar bi te lahko prejel, a je FIFA v letu 2017 beležila izgubo. Se pa Infantino nadeja nagrade v letu 2018, to naj bi mu zagotovil dobiček od svetovnega prvenstva v Rusiji. Je pa do dobičkov v Uefi upravičen njen generalni sekretar Theodore Theodoridis, Grk zasluži 933.000 frankov, a znesek mu z bonusi lahko naraste za 35 odstotkov.

Čeferin, ki ni najbolj plačan funkcionar v izvršnem komiteju, prejema denar tudi od Fife, lani naj bi kot podpredsednik te organizacije dobil 300.000 dolarjev in dnevnice. 

Čeferin, ki ni najbolj plačan funkcionar v izvršnem komiteju, prejema denar tudi od Fife, lani naj bi kot podpredsednik te organizacije dobil 300.000 dolarjev in dnevnice. Kljub vsemu pa naj bi Slovenec prejemal občutno manj denarja kot njegov predhodnik Michel Platini.

Uefa je za plače v minulem letu porabila 6,1 milijona evrov, kar je za 1,25 milijona manj kot v obdobju Platinija, ni pa podatkov, kakšne so plače na drugih krovnih celinskih zvezah.

Proračun Uefe v zadnjem štiriletnem obdobju znaša 12,3 milijarde evrov.