REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Test: Hyundai ix20 1,6 CRDi

Test: Hyundai ix20 1,6 CRDi

Hyundai svoj mali enoprostorec ix20 izdeluje od leta 2010, ko je ta model zamenjal nekoliko manj uspešen model Matrix, pa čeprav se je ta kitil z nazivom, da so ga oblikovali pri Pininfarini. Južno Korejski proizvajalec avtomobilov, je nato v vsega 4,1 meter dolgem vozilu uspel umestiti dovolj prostora za 5 potnikov in kar 440 litrov prtljage.

Naj vas ime ne zavede, saj kljub oznaki X v imenu to ni vozilo s pogonom na vsa štiri kolesa, pravzaprav to sploh ni SUV vozilo, temveč mestni, kompaktni enoprostorec, ki sedaj doživlja svojo drugo generacijo. Glede na dolžino 4,1 meter ima avtomobil izredno dolgo medosno razdaljo, ki znaša 262 centimetra in zato tudi izredno veliko prostora. Med ključne elemente velike prilagodljivosti ix20 nedvomno sodijo vsestransko prilagodljivi sedeži. Zadnjim je moč nastaviti naklon, jih vzdolžno premikati, preklopiti in pogrezniti. Za izjemno udobje in povezljivost v potniški kabini skrbijo številni tehnološki »bonbončki«, kot sta ogrevan volanski obroč in izjemen avdio sistem z iPod povezljivostjo ter integriranim 1 GB velikim prostorom za shranjevanje priljubljene glasbe. Na voljo je tudi avdio sistem s 7 palčnim barvnim zaslonom in upravljanjem na dotik na katerem se preko kamere za vzvratno vožnjo prikazuje dogajanje za vozilom. Poleg že zgoraj omenjenega priključka za iPod so v novem ix20 standardno na voljo tudi Bluetooth povezljivost ter USB in AUX priključka.

Precej visoka karoserija z izrazito visokim položajem za sedenje, ponuja enostaven vstop in izstop ter odlično preglednost. Visoka karoserija se sicer v zavojih rada nagiba, a vse je v mejah normale, prav tako so pod/prekrmarjenja povsem predvidljiva in jih je možno z lahkoto korigirati, če ne pa je tu še ESP/TCS sistem.

Notranjost je moderna in kot lahko na sliki vidite, ni več tistih sivin, ki so bile še nekaj let nazaj karakteristične za vse Hyundaie. Vse je skladno in dobro vkomponirano, ročice so tam kjer si jih želite, na sredinski konzoli ni preveč stikal, prav tako so merilniki preprosti analogni in zelo pregledni. 

Za pogon so namenjeni različni bencinski in dizelski motorji. Testno vozilo je poganjal 1,6 litrski CRDi z močjo 85 kW/115 KM. Motor ponuja izvrstno vozno dinamiko, ob skromni porabi. Od semaforja do semaforja boste med hitrejšimi, prav tako boste na avtocesti z lahkoto vzdrževali zakonsko predpisane potovalne hitrosti. Ročni 6-stopenjski menjalnik je postavljen na sredinsko konzolo, je rahlo dvignjen in hitro pade v roko voznika.

Ix 20 deluje kot zelo zrel avtomobil zelo solidne kakovosti in končne obdelave. Nedavna osvežitev pa mu bo le še pomagala pri utrditvi položaja na trgu.

Delite članek