REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Svinjsko! Nemški nudist besno zasledoval divjo svinjo, ki mu je ukradla prenosni računalnik

Svinjsko! Nemški nudist besno zasledoval divjo svinjo, ki mu je ukradla prenosni računalnikKam gredo divje svinje? Vir: Facebook

Blizu Berlina so kopalci ob znanem berlinskem jezeru Teufelssee lahko opazovali nenavaden prizor, ki ga je ujela tudi priložnostna fotografinja.

Na obali jezera Teufelssee se je med kopalci nenadoma pojavila divja svinja z dvema mladičkoma.

 Ob presenečenih pogledih kopalcev si je nenadoma izbrala neko torbo in z njo med skupinami ostalih kopalcev stekla proti gozdu.

Takoj za njo pa se je pognal besen kopalec, nudist, ki je bil oblačen zgolj v »Adamov kostum«.

Prav zaradi dragocenega laptopa ni veliko premišljeval in se je takoj pognal za nepričakovanimi roparji.

Kopal se je namreč popolnoma gol, kar je na tem delu nudistične oziroma FKK (»Freikörperkultur« – kultura svobodnega telesa) plaže popolnoma dovoljeno, v s strani svinjske družine ukradeni torbi pa se je nahajal njegov prenosni računalnik.

Lastnik laptopa se ni veliko ukvarjal z vprašanjem, kakšne namene imajo divje svinje z njegovim računalnikom in ali gre morda za programersko posebej nadarjene svinje, ki so pač potrebovale nujno orodje za svoje delo.

Prav zaradi dragocenega laptopa ni veliko pomišljal in se je takoj pognal za nepričakovanimi roparji.

Pregon tatinske divje svinje
Pregon tatinske družine divjih svinj. Vir: Facebook

Kmalu se je vrnil z uspešnega »lova« iz gozda, s svojo lastno torbo v rokah, opazovalci dogodka pa so ga sprejeli z navdušenim ploskanjem.

Ni manjkalo niti zabavnih komentarjev.

»Narava vrača udarec!« je zapisala Adele Landauer, osebna trenerka, ki je posnela dramatične prizore spopada nudista s tatinsko družino divjih svinj in ga nato delila na družbenih omrežjih.

Zapisala je tudi, da je moškemu pokazala fotografije, da se je ob njih smejal in ji dovolil, da jih objavi.

Poznejša analiza dogodka je pokazala, da so bile divje svinje v resnici najprej namenjene proti drugačnemu cilju. Verjetno jih je pritegnila slastna pica, ki so jo jedli drugi kopalci.

Poznejša analiza dogodka je pokazala, da so bile divje svinje v resnici najprej namenjene proti drugačnemu cilju.

Verjetno jih je pritegnila slastna pica, ki so jo jedli drugi kopalci, veliko rumeno torbo pa so pograbile v očitnem prepričanju, da vsebuje hrano.

Tresk palice ob tla je bil dovolj, da se je divja svinja predala in izpustila svoj plen.

Derek Ehlert, berlinski ombudsman za divje živali je dejal, da so takšni dogodki postali precej pogosti in da so tudi lisice postale precej običajne obiskovalke berlinskih jezer.

Ljudi pa poziva, da v takšnih primerih »na paničarijo.«

Delite članek