REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Švicarski navijači rezervirali hotel v napačnem Rostovu

Švicarski navijači rezervirali hotel v napačnem RostovuStadion Rostov so nesrečni Švicarji zgrešili za pičlih 1281 km, foto_ FIFA

Da je Rusija res velika država in da je za rezervacijo sobe nujno poznavanje osnov zemljepisa in branja zemljevidov, je na lastni koži izkusila skupina švicarskih navijačev, ki je rezervirala hotel v Rostovu, a ne na Donu, ampak v Rostovu Velikem. Gre za kraja istega imena, a z bistveno razliko, saj ležita kar 1281 km narazen.

Švicarji so pripotovali v Rostov na Donu, kjer sta se v nedeljo nogometni ekipi Brazilije in Švice v tekmi skupine E razšli z remijem 1:1, a na ulici pravega imena niso in niso, čeprav so se trudili in preiskali vse kotičke, našli svojega hotela in s tem prenočišča.

Za pomoč so poklicali lokalno policijo, ki je zbeganim turistom nekako le razvozlala uganko čudežno izginulega hotela. V Rusiji obstajata dve mesti z imenom Rostov. Izkazalo se je, da so švicarski nogometni navdušenci rezervirali prenočišče v hotelu v Rostovu, a ne na Donu, temveč v Rostovu Velikem, turistično sila zanimivem zgodovinskem mestu, ki pa je na povsem drugem koncu in ni prizorišče nogometnih tekem.

Zgodba ima srečni konec. Prostovoljci so namreč Švicarjem na koncu le poiskali prenočišče v pravem, nogometnem Rostovu.

Kot so pojasnili na policiji, so prav v namen pomoči nogometnim navijačem, ki so zaradi mundiala pripotovali z vseh koncev sveta, v obdobju svetovnega prvenstva v Rusiji vpoklicali profesionalne prevajalce in tolmače ter prostovoljce z znanjem tujih jezikov, španščine, angleščine, arabščine in francoščine.

To ni bil edini pripetljaj z zbeganimi švicarskimi nogometnimi navijači. Ruski in ukrajinski mediji so pred tem poročali o avanturi skupine švicarskih navijačev, prav tako s srečnim koncem, ki so se proti Rostovu na Donu odpravili z avtomobilom, pri tem pa so sledili navodilom navigacijske naprave, ki jih je proti prizorišču svetovnega prvenstva usmerila čez frontno črto, ki deli vojskujoči se strani na nemirnem vzhodnem delu Ukrajine.

Rostov na Donu je le 60 kilometrov oddaljen od bojišč štiri leta trajajočega konflikta na vzhodu Ukrajine, ki je do zdaj terjal že 10.000 življenj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek