REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sta to najbolj neumna roparja v zgodovini? Med ropom sta policijo poklicala – sama!

Sta to najbolj neumna roparja v zgodovini? Med ropom sta policijo poklicala – sama!Nesrečna roparja ... Vir: Twitter

Policisti v britanskem Staffordshiru se te dni niso mogli načuditi primeru, ki se jim je pripetil.

Po navadi morajo namreč oni loviti zločince, v tem primeru pa sta jih roparja – po nesreči poklicala kar sama!

Policija iz Staffordshira je namreč aretirala dva moža zaradi suma vloma, potem ko je eden od obeh sedel na lasten mobilni telefon in ponesreči poklical številko policije - 999.

Policisti so nato začudeno poslušali, kako poteka rop, o katerem sta se oba vlomilca ves čas pogovarjala.

Nato so na prizorišče zločina poslali policijsko patruljo, ki je oba vlomilca ujela med »delom«.

Aretirali so 49-letnega in 42-letnega vlomilca, potem ko so dobili naključen klic enega od njih na svojo telefonsko številko.

»Mislim, da smo pravkar aretirali najbolj nesrečne vlomilce na svetu,« je dejal inšpektor in poveljnik policije John Owen.

Kolegi, ki so v postaji poslušali potek ropa so pozneje dejali, da so po telefonu enega od vlomilcev lahko celo slišali, kako je policijska patrulja prišla na mesto zločina in opravila aretacijo.

Eden od policistov je nato odvzel telefon nesrečnemu vlomilcu in sam prekinil zvezo s policijo, ki je bila medtem ves čas vzpostavljena.

»Mislim, da smo pravkar aretirali najbolj nesrečne vlomilce na svetu,« je dejal inšpektor in poveljnik policije John Owen.

Ko je sporočil nenavadno novico je inšpektor Owen ob tem omenjeni pripetljaj opremil s sliko Marva, enega od dveh nesrečnih vlomilcev iz znanega filma »Sam doma«.

»Medtem ko sta izvajala vlom je eden od nerodnih vlomilcev sedel na svoj telefon in poklical 999. Dobili smo klic s podrobnostmi njunega početja vse do točke, ko smo slišali, kako ju je naša patrulja aretirala,« je zapisal.

Leta 2013 sta dva roparja vlomila v avto v mestu Fresno v Kaliforniji in ob tem poklicala policijo nadse.

Takšnih primerov sicer ni veliko, se pa dogajajo.

Leta 2013 sta dva roparja vlomila v avto v mestu Fresno v Kaliforniji in ob tem poklicala policijo nadse.

Na drugi strani ju je policist zapletel v polurni pogovor o njunih načrtih, vse dokler ju policija ni aretirala.

»Takšne zadeve se res skorajda ne dogajajo, ko je zločin posnet od začetka do konca,« je tedaj dejal narednik. »Klic na 911 je bil v trenutku aretacije še vedno v teku in policist je vzel telefon in sam končal klic,« se spominja ta policist.

V Veliki Britaniji pa se je na podoben način »samoovadil« 25-letni Callum Tulmity, ki je vlomil v šolo, da bi ukradel kup prenosnih računalnikov.

Vendar je na prizorišču zločina pozabil svoj telefon, nakar ga je poklicala mati in spraševala tistega, ki je prevzel zvezo, ali je »morda Callum dosegljiv.«

Policisti s kraja zločina so nato hitro potrkali na njegova vrata. Obsojen je bil na 26 tednov zapora.

Delite članek