REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenski homoseksualci »krivi« za homofobijo na Hrvaškem

Slovenski homoseksualci »krivi« za homofobijo na HrvaškemVIR: Insajder.com

Na Hrvaškem odmeva homofobni škandal – lastnik hotela v Zadru je zavrnil rezervacijo brazilskega para, obeh moških, samo zaradi njune istospolne usmeritve.

Po poročanju časopisa Jutarnji je tako brazilski radiolog Fabiano Vallim preko spletnega portala Booking.com rezerviral počitnice zase in svojega partnerja v zadrskem hotelu s štirimi zvezdicami »Identitet«

Njuna rezervacija je bila zavrnjena, ko mu je lastnik hotela Tomislav Gospić v angleščini poslal sporočilo: »Bili ste zavrnjeni. Ne sprejemamo gejev. Prekličite svojo rezervacijo.«

Njuna rezervacija je bila zavrnjena, ko mu je lastnik hotela Tomislav Gospić v angleščini poslal sporočilo: »Bili ste zavrnjeni. Ne sprejemamo gejev. Prekličite svojo rezervacijo.«

Brazilski zdravnik je bil tako presenečen nad stopnjo homofobije na Hrvaškem, da je izsek iz dopisovanja objavil na Twitterju. Posledično je za najnovejši družbeni zaplet zvedel cel svet. 

Odzval se je tudi lastnikov sin Aleksander, ki je na povpraševanje hrvaških medijev odgovoril, da so se odločili za tako politiko, ker so pred časom imeli »slabe izkušnje s homoseksualci iz Slovenije«.

Odzval se je tudi lastnikov sin Aleksander, ki je na povpraševanje hrvaških medijev odgovoril, da so se odločili za tako politiko, ker so pred časom imeli »slabe izkušnje s homoseksualci iz Slovenije«. Slednji naj bi v hotelu imeli orgije in povzročili razdejanje oz. škodo v hotelski sobi.

A ko je novinarje zanimalo, če ista politika velja za heteroseksualce, niso dobili odgovora, še poroča Jutarnji.hr.