REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Škandal 21. stoletja: zloglasni princ ponuja znanemu pevcu 10 milijonov za noč z njegovo ženo, ki jo pozna ves svet

Škandal 21. stoletja: zloglasni princ ponuja znanemu pevcu 10 milijonov za noč z njegovo ženo, ki jo pozna ves svetMohamed bin Salman in predmet njegovega poželenja. Vir: Twitter

Savdski princ, ki je naročil grozljiv umor novinarja Washington Posta v Carigradu, se je že pred štirimi leti resno »ogrel« za  eno najbolj razvpitih žensk na svetu.

Vse se je začelo, po javni razgrnitvi hudih finančnih težav ameriškega raperja Kanyeja Westa, nakar je prejel nepričakovano ponudbo sina savdskega kralja Salmana, princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, poroča World News Daily Report.

Ponudba, ki jo je Kanye West prejel od brutalnega »princa teme«, kot so zahodni mediji poimenovali Mohameda bin Salmana po grozljivem umoru oporečnika in kritika režima v Rijadu, novinarja Džamala Hašodžija  2. oktobra leta 2018 v Carigradu se glasi: 10 milijonov dolarjev za priložnost, da eno noč preživi z njegovo soprogo, zvezdnico resničnostnih šovov Kim Kardashian.

Mohammed bin Salman in umorjeni Džamal Hašodži
Prestolonaslednik Mohamed bin Salman in njegova žrtev, novinar Džamal Hašodži. Vir: Twitter

Zgodba se začne leta 2016, ko je Kanye West nenadoma javno naznanil v objavi na Twitterju, da ima 53 milijonov dolarjev osebnega dolga.

Samooklicani »največji umetnik vseh časov« je za pomoč zaprosil ustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Facebooka Marka Zuckerberga, od katerega je Kanye West zahteval milijon dolarjev, da bi se »lahko še naprej ukvarjal z umetnostjo«.

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg, foto: flickr.com
Direktor Facebooka Mark Zuckerberg. Foto: Flickr.com

West je v isti sapi velikodušno razkril, da je pripravljen sprejeti denar tudi od Googlovega ustanovitelja Larryja Pagea ali katerega koli drugega bogatega dobrotnika.

Toda noben milijarder se ni odzval na glasbenikove klice na pomoč, razen policije v Filadelfiji, ki se ni obotavljala, temveč je Westu ponudila rešilno bilko – službo policista.

Če bi tedaj sprejel to ponudbo, bi West vse svoje dolgove odplačal do leta 3122, ker pač toliko znaša plača organov, ki skrbijo za mir in varnost, poročajo ameriški mediji, ki so prigodo v trikotniku West - Kardashian - bin Salman prepoznali kot »škandal 21. stoletja«.

Na moledovanja raperja je namreč pravo rešilno bilko nepričakovano ponudil le pregrešno premožen savdski princ bin Salman.

Savdski obrambni minister, princ Mohamad bin Salman je celo na tiskovni konferenci spregovoril o kontroverzni ponudbi, ki bi lahko rešila finančne težave Kanyeja Westa. Nato je v zadnjih nekaj letih enaka ponudba omenjana večkrat ...

Mogočni princ, ki po nekaterih ocenah razpolaga s premoženjem vrednim več kot milijardo dolarjev, je bil raperju pripravljen plačati 10 milijonov dolarjev za eno noč z njegovo ženo.

»Sploh me ne zanimata njegova glasba in njegova oblačila,« je princ Mohamed bin Salman zaupal novinarjem.

Predmet poželenja je za Mohameda bin Salmana samo - Kim.

»Njegova žena je zaklad neprecenljive vrednosti. Z veseljem bi plačal 10 milijonov dolarjev ali več, da bi eno noč preživel z njo,« je pristavil princ, ki je nedavno omislil podobno »ponudbo« za Ivanko, hčerko odhajajočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Bin Salman je za Ivanko, soprogo Jareda Kushnerja namreč pripravljen odšteti celo – 200 kamel.

Toda »nespodobno povabilo« namenjeno Kim Kardashian je bilo tisto, ki je šokiralo ves civiliziran svet, so sklenili ameriški mediji.

Ne Kanye West in ne Kim Kardashian se nista odzvali na ponudbo Mohameda bin Salmana, ki je v istem hipu sprožila burne odzive različnih feminističnih organizacij.

Tiskovna predstavnica Ženske mreže Jane Austen je v intervjuju za CBS Salmanovo ponudbo označila za »žalitev žensk po vsem svetu« in opozorila, da ženske v nekaterih delih sveta – predvsem pa v Savdski Arabiji - še naprej obravnavajo kot predmete.

Nacionalna ženska organizacija je celo pozvala k protestu pred savdskim veleposlaništvom v Washingtonu.

Bin Salman, Trump, orožje. Vir: Twitter
Veselje: bin Salman, Trump, orožje. Vir: Twitter

Toda bin Salman, ki velja za enega večjih kupcev ameriškega orožja in uživa zaščito predsednika ZDA Donalda Trumpa celo po razkritju grozljivih okoliščin likvidacije novinarja Hašodžija, zaradi tega »pripetljaja« z javnim razkritjem, da je pripravljen plačati zajetno vsoto le da bi dobil v roke predmet poželenja – Kim Kardashian West - ni doživel drugih posebnih obsodb ali izločanja s strani svetovne politične elite …

Ko pa so te dni začele krožiti govorice, da se raper in zvezdnica resničnostnih šovov ločujeta, so se mediji spomnili tudi mokrih sanj savdskega princa in začeli spraševati, če mu bo zdaj pomagala priti do zastavljenega cilja morebitna ločitev Kim Kardashian in Kanyeja Westa.

Po nekaterih informacijah, do katerih so prišli novinarji spletnega portala Page Six, se Kim Kardashian in Kanye West ločujeta po sedmih letih zakona.

Viri trdijo, da je za slavni par »ločitev neizogibna«, saj je Kim že najela odvetnika.

Viri blizu znanemu paru so novinarjem razkrili, da sta zakonca preživela ločeno tudi pretekle praznike - Kanye je bil na svojem ranču v Wyomingu, Kim pa v Los Angelesu.

»Kim pravi, da je Kanye šel v Wyoming, da bi lahko zaživela ločeno in v miru uredila zadeve okoli ločitve,« je potrdil vir za Page Six.

Medtem pa drugi vir, ki je blizu Kanyeja Westa, poudarja, da je glasbenik »odkrižal celo družino Kardashian in noče imeti nobene zveze z njimi.«

Vse te nove informacije temeljijo tudi na Kanyejevih izjavah, da se je že leta 2018 »poskušal« ločiti od Kim.

Julija je raper, ki se je bahal s svojim prijateljstvom z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, na svojem Twitter računu objavil, da se »od Kim poskuša ločiti, odkar se je v Waldorfu sestala z Meekom zaradi 'reforme zapora'.«

West naj bi meril na sestanek s predstavniki pravosodja, ki sta se ga novembra 2018 udeležila Kim Kardashian in raper Meek Mill. Ponudbo savdskega princa pa še danes ne komentira ...

Delite članek