REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

S taksijem prepotoval celo Japonsko, plačal pa ni

S taksijem prepotoval celo Japonsko, plačal pa niTaksiji japonska

Na Japonskem so aretirali 26-letnega moškega, ki naj bi ogoljufal taksista, ker mu ni plačal za prevoženo 850 kilometrov dolgo pot, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Brezposelni Takafumi Arima naj bi pozno zvečer v soboto vstopil v taksi v Yokohami južno od Tokia in naročil vozniku, da ga odpelje v mesto Matsuyama na otoku Shikoku na jugozahodu Japonske - 850 kilometrov stran, je za AFP povedal policijski vir.

Arima naj bi rekel, da bo prevoz plačal na koncu poti in taksist mu je verjel. Po deveturni vožnji, ko je taksimeter že kazal vrednost okoli 2300 evrov, pa je Arima priznal, da nima denarja.

Voznik taksija je poklical policijo in Arimo so aretirali. Zakaj se je podal na takšno pot, če nima denarja, ni znano, preiskava pa poteka, je še povedal policist.