REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razrešen Janšev paradoks: zdaj ni več dvomov, kako naj se jé burek z masko

Razrešen Janšev paradoks: zdaj ni več dvomov, kako naj se jé burek z maskoJanša vs. burek. Vir: Twitter

Ob že splošno znanem dogodku z nesrečnim dostavljavcem hrane, ki so ga represivni organi pod taktirko aktualne vlade sredi Ljubljane kaznovali z globo v višini 402 evra, ker je malical burek na prostem, ne da bi imel poveznjeno masko čez obraz, se je moralo prebivalstvo na Slovenskem soočiti z – navidezno – nerešljivo dilemo.

Namreč - kako se jé burek z masko?

V dnevih, ki so sledili, je bilo kar nekaj napovedi, da bo imel premier Janez Janša glede tega celo posebno tiskovno konferenco.

Toda Janša o tem ni spregovoril niti na dan, ko je bil v zvezi s tem javno izzvan v Državnem zboru.

Niti dan kasneje, ko je na eni od madžarskih tovarn laži spregovoril – kot je sam napovedal - o »aktualnih temah«

Toda tudi to televizijsko priložnost je zamudil, da pove, kako naj nič hudega sluteč posameznik ali posameznica zaužije burek z masko na obrazu?

Tako so minevali dnevi, ne da bi premier podal ljudstvu ustreznih navodil glede tega perečega vprašanja.

Zadevi se je izogibal v širokem loku tudi v svojih številnih čivkih, ki jih je trosil noč in dan prek družbenih omrežij, v zvezi s tem ni napisal besedice niti v pismu s katerim je imel časa v Evropski uniji - na sramoto Slovenije - podpreti prizadevanja za teptanje pravne države s strani bratske Madžarske in zavezniške Poljske.

Ko je glede tega perečega vprašanja spodrsnilo najti rešitev tudi uradnemu vladnemu Covid-govorcu, ljudstvu ni preostalo nič drugega, kot da si rešitev domisli samo.

In da se ozre na rešitve iz tujine, kjer imajo podobne probleme, le da jih tam »miličniki ne oglobijo«, ko zaužijejo malico ali spijejo kavo na primer na nekem stopnišču pred frančiščansko cerkvijo, daleč od drugih mimoidočih.

@baghdadi.noemie

#fyp #foryou #foryourpage #wedding

♬ original sound - cagritaner

Priporočilo, kako se varno prehranjevati zunaj štirih sten domačega ognjišča tekom koronavirusne krize, ne da bi si prislužili drakonsko kazen na Slovenskem, ki ga je Noémie Baghdadi navihano delila preko platforme TikTok, je dalo misliti tudi domačim ustvarjalcem.

@baghdadi.noemie

Les restaurants en 2020 ! ##covid19 ##covid ##confinement ##pourtoi ##foryou ##foryourpage ##foryoupage ##fyp ##funny

♬ I've Been Loving You Too Long - Otis Redding

Davorin Budja je na sledi te ideje, tudi sam iznašel rešitev za burek-problem.

Med izvirne toda v praksi nekoliko manj uporabne različice sodi tudi spodnja.

Lahko pa predlagamo premierju, da nam v živo demonstrira in tako pred občinstvom in volivci preveri, če je rešitev (ne)življenjska.

Delite članek