REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prostovoljno v zaporu: 55 sodnikov in tožilcev zaprosilo za pripor

Prostovoljno v zaporu: 55 sodnikov in tožilcev zaprosilo za priporPredstavniki pravosodnih organov dobro vedo, kako je v zaporu, vendar jim osebne izkušnje dajejo edinstveno priložnost, ki jim lahko pomaga pri določanju kazni, saj bodo tako bolje seznanjeni, kakšne posledice lahko imajo njihove odločitve. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Skupaj 55 sodnikov in tožilcev prostovoljcev je bilo v soboto zjutraj odpeljanih v zapor na območju Bruslja, da bi za dva dni izkusili življenje zapornika, je sporočilo belgijsko pravosodno ministrstvo.

Prostovoljci so v soboto ob 9. uri prispeli v zapor Haren, nov objekt s kapaciteto 1190 zapornikov, ki naj bi ga odprli 30. septembra.

Do zaključka zadevne operacije, predvidene za danes ob 16. uri, jih bodo obravnavali kot prave pripornike.

»Predstavniki pravosodnih organov dobro vedo, kako je v zaporu, vendar jim osebne izkušnje dajejo edinstveno priložnost, ki jim lahko pomaga pri določanju kazni, saj bodo tako bolje seznanjeni, kakšne posledice lahko imajo njihove odločitve,« so sporočili z ministrstva.

Prostovoljci med bivanjem v zaporu morajo upoštevati ukaze osebja.

Ne smejo uporabljati mobilnih telefonov, prav tako jim niso dovoljeni obiski.

Morajo jesti zaporniško hrano in opravljati vsakodnevne zaporniške dejavnosti, kot je delo v kuhinji ali pralnici.

V soboto so se morali odpraviti spat ob 22. uri, ko so bile ugasnjene luči.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek