REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prodaja Volkswagnovih vozil v luči škandala tudi julija navzdol

Prodaja Volkswagnovih vozil v luči škandala tudi julija navzdolVolkswagen

Težavam Volkswagna še ni videti konca. Proizvajalec vozil, ki je lanskega septembra priznal goljufanje na testih izpustov, se že nekaj časa sooča s padcem prodaje na ključnih trgih. V ZDA je prodaja Volkswagnovih vozil samo julija upadla za 8,1 odstotka, v domači Nemčiji pa za 15,5 odstotka.

Iz največjega evropskega proizvajalca vozil so sporočili, da so julija prodali 449.100 vozil, kar je 1,8 odstotka manj kot julija lani. Velik padec prodaje so zabeležili tudi v Južni Ameriki, kjer je prodaja julija padla za 25,4 odstotka.

Padec prodaje v Nemčiji in ZDA je delno ublažila 16,7-odstotna rast prodaje na največjem trgu na Kitajskem. Prav tako so večjo prodajo vozil zabeležili na vzhodnoevropskem trgu, kjer je poskočila za 12,5 odstotka.

Kot so še sporočili iz koncerna, je prodaja vozil osnovne znamke Volkswagen na svetovnih tržiščih skupaj na letni ravni upadla za 0,9 odstotka na 3,37 milijonov.

Nemški velikan je sicer septembra lani priznal, da so v kar 11 milijonov vozil po vsem svetu vgradili sporen program prirejanja izpušnih plinov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek