REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Paul McCartney bo upočasnil svoj tempo

Paul McCartney bo upočasnil svoj tempoPaul Mccartney

Legendarni angleški pevec Paul McCartney se je v minulih letih veliko mudil po koncertnih odrih. Toda 74-letni nekdanji član zasedbe The Beatles je za revijo Rolling Stone, da bo moral kmalu upočasniti svoj tempo. Da bi pri 80. letih imel tako poln koncertni urnik, se mu zdi "nepredstavljivo in neprimerno".

V pogovoru za revijo se je nekdanji Beatle spominjal, da se mu je pri 17-ih letih njegov tedanji 24-letni kolega in frontman The Beatles John Lennon zdel star. "Pravijo, da so leta samo številka. Vendar pa se ta številka z leti kljub vsemu povečuje," je povedal McCartney in dodal: "Številko lahko ignorirate, kot to počnem jaz."

Nedavno je glasbenik priznal, da je po razpadu zasedbe The Beatles leta 1970 zelo veliko pil in skorajda zaključil svojo glasbeno kariero.

Kljub častitljivi starosti McCartney še vedno velja za pravi koncertni magnet. Od koncertne turneje leta 2009 je z izjemo nekajmesečnih prekinitev, ves čas gost svetovnih odrov. Njegova aktualna svetovna turneja bo vrhunec dosegla na kalifornijskem glasbenem festivalu Desert Trip, na katerem bodo nastopili tudi glasbeni velikani The Rolling Stones, Bob Dylan, The Who, Neil Young in Roger Waters.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek