REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Objavil je knjigo svojih prevar: zadnja žrtev je vedela, da gre za pretkanega goljufa, pa vendar ji je izmaknil 400.000 EUR

Objavil je knjigo svojih prevar: zadnja žrtev je vedela, da gre za pretkanega goljufa, pa vendar ji je izmaknil 400.000 EURDolga roka pravice: Alessandro Proto, zapeljivec in goljuf. Vir: Twitter

46-letni nepremičninski agent Alessandro Proto že leta oskrbuje medije z lažnimi novicami.

Razglašal je celo, da so prav njegove dogodivščine med rjuhami navdihnile Eriko Leonard James, priljubljeno britansko avtorico knjižne uspešnice.

Italijan iz Milana, ki živi v Luganu (švicarski kanton Ticino), je domnevno prodajal vile, luksuzne apartmaje, gradove in vinogradniška posestva hollywoodskim zvezdnikom, med katerimi so bili Angelina Jolie in Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Mel Gibson in Madonna, pa tudi nogometna zvezdnika Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Vsi so ga imeli za milijonarja, poslovneža, ki ima prijatelje v visoki družbi po vsem svetu in je vešč tudi v poslu z nepremičninami ...

Alessandro Proto je ob tem prepričan, da je on moški, ki je odgovoren, da so ženskam po vsem svetu, že ob bežnem pogledu nanj - povsem mokre spodnjice.

Razglašal je celo, da so prav njegove dogodivščine med rjuhami navdihnile Eriko Leonard James, priljubljeno britansko avtorico knjižne uspešnice.

Gre za serijo erotičnih romanov Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker ter Fifty Shades Freed, ki so prevedeni tudi v slovenščino (50 odtenkov sive).

Prevarant se je bahal, da namerava prodati tudi Clooneyjevo vilo v Comu, nato pa se je pohvalil, da je poslovno sodeloval tudi z Donaldom Trumpom.

Preslepil je ves svet.

Toda nič od tega ni bilo res.

Preslepil je ves svet.

Zapeljivec je oplel. Zdaj gre na hladno. Vir: Twitter

»To je moj način dela. Ko ljudje v časopisih preberejo, da poslujem s hollywoodskimi zvezdami, z Donaldom Trumpom, Warrenom Buffetom ali Romanom Abramovičem, me stranke dobesedno preganjajo. V resnici mi ni treba prodati hiše nekemu zvezdniku, dovolj je že namig o nakupu,« je pojasnil svoj modus operandi v intervjuju za švicarski Blick pred dvema letoma.

Na naslovnici: Alessandro Proto

Pred tremi leti je Alessandro Proto odločil, da nima kaj skrivati pred očmi javnosti.

Objavil je celo knjigo spominov o lastnih prevarah.

Kljub dejstvu, da so tako prišla na plano vsa njegova grozodejstva, so ljudje še vedno nasedali njegovim lažem.

Zadnja žrtev: 36-letna bogatašinja iz Švedske, ki ga je spoznala prav na promociji njegovih spominov.

Osupnili so jo njegovi »podvigi«. Italijan jo je zapeljal in ji tekom ljubezenskega razmerja v letih 2018 in 2019 »izmaknil« neverjetnih 378.000 evrov, poroča Il Giorno.

Pojasnil ji je, da namerava denar vložiti v donosen posel, vendar je denar kmalu izpuhtel. Ko je ugotovila, da ga je Proto porabil, je razočarana Švedinja nekdanjega ljubimca tožila, poroča Blick.

To ni prvič, da se je Proto znašel pred sodiščem zaradi finančne goljufije.

Pred dvema letoma je od ženske, ki je zbolela za rakom v terminalni fazi, pobral celotne prihranke v višini približno 130.000 evrov.

Zlagal se ji je - brez kančka slabe vesti -, da mora plačati pogreb hčere, ki je umrla zaradi raka.

Žrtev je prepričal, da tudi sinu gre slabo in da za zdravljenje potrebuje denar. Ženska mu je zaupala prihranke kljub dejstvu, da je denar zbirala za financiranje operacije v ZDA.

Na koncu je dojela, da je potegnila kratko in tožila Prota, ki je bil leta 2019 obsojen na štiri leta zapora.

Toda po tem, ko je bilo razkrito, da je opeharil tudi Švedinjo, se mu zdaj obeta, da bo ostal za zapahi še veliko dlje.

Novo sojenje naj bi se začelo 29. oktobra.

Medtem so ga švicarski mediji okronali z nazivom »najbolj priljubljenega italijanskega hohštaplerja«.

Delite članek