REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov z novim dirigentom

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov z novim dirigentomChristian Thielemann | vir: Matthias Creutziger

Že več desetletij Dunajski filharmoniki v domove po vsem svetu na novega leta dan prinesejo zapuščino dinastije Strauss in njenih sodobnikov. Koncert bo za gledalce v dvorani in več kot 50 milijonov gledalcev pred malimi zasloni letos prvič dirigiral priznani berlinski dirigent Christian Thielemann.

Koncert bo za gledalce v dvorani in več kot 50 milijonov gledalcev pred malimi zasloni letos prvič dirigiral priznani berlinski dirigent Christian Thielemann.

Na prvi dan novega leta bo iz mogočne zlate dvorane dunajskega Musikvereina zazvenel orkester Dunajskih filharmonikov, ki ga bo tokrat vodil Christian Thielemann. Z dunajskimi filharmoniki nemški dirigent sicer sodeluje že od leta 2000, vendar bo dirigentsko palico na tem svetovno znanem koncertu vihtel prvič.

Dunajski filharmoniki
Dunajski filharmoniki | vir: Terry Linke

Program koncerta je tudi letos poklon Straussovi dinastiji in sodobnikom, tokrat Carlu Michaelu Ziehrerju in Josefu Hellmesbergerju mlajšemu.

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov velja za enega najbolj priljubljenih koncertov klasične glasbe na svetu. Zaradi izrednega zanimanja gredo karte v prodajo že kmalu po koncertu. Spletne prijave bodo prihodnje leto potekale od 1. do 28. februarja, žreb pa bo nato določil, kdo lahko vstopnice kupi. Cene vstopnic za predpremiero, silvestrski in novoletni koncert se gibljejo od 20 do 1.090 evrov. Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. in bo na ogled v kar 95 državah na petih kontinentih.
 

Delite članek