REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novi MEGANE GrandCoupé

Novi MEGANE GrandCoupé

Družina modelov MEGANE se povečuje z uvedbo štirivratne limuzine z imenom Novi MEGANE GrandCoupé. Ta model zaokroža Renaultovo ponudbo v segmentu C in krepi položaj znamke na trgih, na katerih so kompaktne triprostorske limuzine še vedno prva izbira kupcev, ki iščejo udoben in prostoren avtomobil, s katerim želijo pokazati tudi svoj družbeni status.

Novi MEGANE GrandCoupé, ki ga izdelujejo v Renaultovi tovarni v Bursi v Turčiji, je od te jeseni naprodaj v skoraj 30 državah in prispeva k okrepitvi mednarodne rasti in širitvi ponudbe modelov znamke Renault.

Novi MEGANE GrandCoupé temelji na Renaultovi modularni konstrukcijski osnovi CMF C/D in je bil zasnovan, oblikovan ter razvit vzporedno z na začetku leta 2016 uvedenim Novim MEGANOM. To pomeni, da ima limuzinska različica enake dinamične odlike (podvozje, obese, motorje), udobnost in tehnologije kot različica s petimi vrati, k temu pa dodaja za ta razred rekordno prostornost z velikodušno odmerjenim prostorom za potnike in prtljažnikom, ki meri 550 dm3 po VDA. Potniški prostor ponuja vzdušje kokpita s skrbno oblikovanimi telo obdajajočimi sedeži, in opremo, kot so zaslon v višini oči, prilagodljiv 7-palčen zaslon TFT za digitalni prikaz merilnikov in pokončen 8,7-palčen zaslon multimedijske tablice R-LINK 2. Poleg tega je voznikov prostor ergonomično zelo dovršen.

Z dinamično obliko in nizom opreme na ravni višjega razreda Novi MEGANE GrandCoupé prinaša pristen pomik navzgor po razkošnosti in ugledu, s čimer postaja nova merila v segmentu kompaktnih triprostorskih limuzin.

Renault je kot strokovnjak za motorje in pionir uvajanja zmanjšanih motorjev s turbo polnilnikom v formulo 1 za Novi MEGANE GrandCoupé pripravil nabor pogonskih sklopov, ki združujejo užitek v vožnji z učinkovitostjo. V Sloveniji bodo nekateri od motorjev lahko na voljo s samodejnim menjalnikom EDC (Efficient Dual Clutch) z dvojno sklopko.

Vsi motorji so opremljeni s funkcijo "ECO mode", ki omogoča zmanjšanje porabe goriva za do 10 odstotkov s prilagajanjem zmogljivosti avtomobila. Poleg tega imajo različice z napravo R-LINK 2 funkcijo Driving Eco2, ki vozniku zagotavlja celovite podatke, s katerimi lahko prouči svojo vožnjo in jo izboljša v prid manjši porabi goriva in manjšemu izpustu CO2.

Delite članek