REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novi gafi Josepha Bidna: Putina zamešal s Ši Džinpingom, nemškega kanclerja poimenoval Schultz

Novi gafi Josepha Bidna: Putina zamešal s Ši Džinpingom, nemškega kanclerja poimenoval SchultzAmeriški predsednik je v intervjuju za časnik Time naredil več »spodrsljajev«. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški predsednik Joseph Biden je v intervjuju za Time naredil številne »napake«, tako da je znova pomešal imena kolegov voditeljev s svetovnega parketa, v tem primeru pa sta bila to ruski predsednik Vladimir Putin in kitajski voditelj Ši Džinping.

»Že od samega začetka sem dal (ruskemu predsedniku) Putinu jasno vedeti, da ne sodelujem ... Na primer, (nekdanji ameriški predsednik) Trump je želel 10-odstotne carine na vse,« je Biden odgovoril na vprašanje o napovedanem dvigu carin za blago iz Kitajske.

Novinarji so vendarle dojeli, da je Biden mislil na voditelja Kitajske, ne Rusije.

Na vprašanje o svojih letih je Biden dejal, da je naredil veliko za državo, a spet mu je spodletelo, ko je dejal, da se »spomni, ko je šel na Tajvan, torej v Južno Korejo«.

Nato se je Biden spomnil svojega prvega vrha G7 kot predsednika ZDA, ki je potekal poleti 2021 v Veliki Britaniji.

Po njegovih besedah ​​se je »Schultz« (nemški kancler je Olaf Scholz) na srečanju skeptično odzval na izjavo, da se je »Amerika vrnila«, nato pa začel govoriti o tem, kako naj bi se svet odzval na objavo v angleškem tisku o napadu na Britanski parlament, sklicujoč se na dogajanje na ameriškem Kapitolu 6. januarja istega leta.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek