REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov spodrsljaj Zelenskega: »Ima šest rolexov in pet ferrarijev, a se ne zna obleči«

Nov spodrsljaj Zelenskega: »Ima šest rolexov in pet ferrarijev, a se ne zna obleči«Vladimir Zelenski se je pošteno osmešil tudi na Švedskem. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ohlapne hlače z žepi, olivno zelena majica s kratkimi rokavi in ​​vojaški škornji so sestavljali stajling, ki ga je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izbral za srečanje s švedskim kraljem Karlom Gustavom in njegovo ženo kraljico Silvio.

Ta modna izbira je škandalizirala uporabnike družbenih omrežij, ki so se upravičeno spraševali, ali ima Zelenski poleg svojih prepoznavnih zelenih majic še kakšen drug kos oblačil.

Že od začetka posebne vojaške operacije v Ukrajini se je Zelenski, da bi se v očeh sveta predstavil kot voditelj, ki deli usodo svoje vojske, odpovedal oblekam in kravatam, svoje omare pa napolnil z oblačili v olivno zelenih, vojaških odtenkih.

Takšno modno izročilo bi lahko bilo primerno, če bi se ukrajinski predsednik trenutno drenjal na bojišču s svojimi borci, toda medtem ko je vrhovni poveljnik ukrajinskih oboroženih sil na še eni od svojih številnih evropskih turnej - kamuflažna oblačila se res zdijo popolnoma nepotrebna.

Še posebej med srečanjem s kraljevo družino. Kajti, »kaj je že tisti kraljevi protokol«?

»Ima sedem prelestno lepih in pregrešno dragih hiš v tujini, šest rolexovih ročnih ur, pet ferrarijev, štiri gradove, tri zasebna letala, dva kupa zlata in neskončen cevovod, prek katerega črpa iz vašega dohodninskega davka,« je hudomušno zapisal uporabnik družbenega omrežja X (nekoč Twitter) z vzdevkom Dáil Fox News.

Drugi je Zelenskemu svetoval, da bi lahko mirno nosil civilne obleke, tretji pa se je spraševal, ali bi si ukrajinski predsednik lahko prizadeval, da bi bil zahvaljujoč denarju, ki mu ga svet pošilja, »videti kot profesionalec«.

»Majica s kratkimi rokavi in vojaški ​​škornji so del rekvizitov, saj je igralec, in očitno bi rad, da ljudje verjamejo, da je bojevnik. V resnici pa se skriva v mračnem bunkerju in nikoli ni videl prave cene vojaškega spopada, ki ga je sprožil,« je svoje mnenje delil še en uporabnik Twitterja, nakar je drugi pristavil, da naj si Zelenski najde čas, da se normalno obleče, ker – kar je preprosta resnica – sam sploh »ni vojak«.

Zelenski je bil že prej deležen kritik zaradi svojega stajlinga.

Tako je ukrajinski predsednik na sprejem k britanskemu kralju prišel v pomečkanih hlačah in jopi s kapuco.

Decembra so gledalci ameriške televizije CNN kritizirali ukrajinskega voditelja, ker se je na sestanku v Beli hiši pojavil v olivno zelenem puloverju in ne v formalni civilni obleki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek