REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neumnost brez meja: Let odpovedan, ker je potnik »za srečo« vrgel za pest kovancev v motor letala

Neumnost brez meja: Let odpovedan, ker je potnik »za srečo« vrgel za pest kovancev v motor letalaDelavci letališča so opazili nekaj kovancev na tleh tik pod motorjem letala. Vir: Twitter

Kitajski letalski prevoznik Guangxi Beibu Gulf Airlines je bil prisiljen odpovedati svoj polet takoj zatem, ko je nek moški pred poletom »za srečo« v motor letala vrgel – pest drobiža.

Na kitajski spletni komunikacijski platformi Weibo je bilo po poročanju Newsweeka zapisano, da so delavci letališča opazili nekaj kovancev na tleh tik pod motorjem letala.

K sreči - še preden je letalo poletelo.

Vir: Twitter
Z letala je moralo vseh 150 potnikov, ki so nato lahko odleteli šele naslednji dan.

Moški po imenu Weng je nato priznal, da je vrgel za polno pest kovancev proti letalu.

Zaradi tega ga je aretirala policija.

Delavci so nato našli vseh šest kovancev, ki jih je mož pred metanjem zavil tudi v rdeč papir »za srečo«, vendar so oblasti kljub temu prekinile polet GX8814 iz Weifanga v mesto Haikou, med kitajskima pokrajinama Shandong in Hainan, da bi lahko preverile motor in zagotovile varnost potnikov.

Z letala je nato moralo vseh 150 potnikov, ki so nato lahko odleteli šele naslednji dan.

Delite članek