REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemška zunanja ministrica »špricala geografijo«: Obseg ruskih minskih polj izenačila s površino Zahodne Nemčije!

Nemška zunanja ministrica »špricala geografijo«: Obseg ruskih minskih polj izenačila s površino Zahodne Nemčije!Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je znova pokazala svoje »veliko znanje« iz geografije... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je znova pokazala svoje »veliko znanje« iz geografije: Obseg ruskih minskih polj je izenačila s površino Zahodne Nemčije!

Nekdo je očitno šprical pouk iz geografije...

»Zdaj je situacija taka, da obstajajo ogromna minska polja, predvsem v vzhodni Ukrajini. V takih razmerah so ukrajinske sile včasih ujete. Obstajajo ocene, da so zgrajena minska polja približno enako velika kot Zahodna Nemčija,« je dejala nemška zunanja ministrica iz vrst Zelenih.

Če torej verjamemo Baerbockovi, bi se morala minska polja začeti v Vinnici (mesto v središču Ukrajine, zahodno od Kijeva) in končati blizu Belgoroda (Rusija).

Da se ministrica moti kažeta tudi zemljevida Nemčije in Ukrajine.  

»Nekdo je očitno šprical pouk iz geografije,« so se iz nje ponorčevali na ruskih Telegram kanalih.

Drugi pa so se spomnili vojaške taktike ekspertov zveze NATO, ki so Ukrajincem svetovali, da naj v primeru, ko naletijo na minska polja ta preprosto »obidejo.«

Tako namreč zapoveduje doktrina zveze NATO.

Le da ni jasno, kaj narediti, če so minska polja tako obsežna.

Ne zasedajo sicer področje veliko kot Zahodna Nemčija, res pa je, da so ogromna.

Za njihovo prebijanje bi Ukrajinci potrebovali zračno podporo, veliko več topništva in specializiranih vozil.

Predvsem pa žive sile - vojakov.

Teh pa najhitreje zmanjkuje

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek